16/10/2021

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

  

 

 

 

 

 
Προσπάθεια κατεδάφισης του ΕΣΥ με πρόσχημα τους εμβολιασμούς

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  04/09/2021 12:15:43
Η κυβέρνηση της ΝΔ, παγκόσμια πρωτοτυπεί σαμποτάροντας και απορρυθμίζοντας το δημόσιο σύστημα υγείας, στην κρίσιμη περίοδο της ανεξέλεγκτης έκρηξης της πανδημίας...

Οι δημόσιες δομές υγείας βρίσκονται σε αποδιοργάνωση, υπολειτουργία και οι εργαζόμενοι, που με αυταπάρνηση αντιμετώπισαν την πρωτοφανή υγειονομική κρίση, σε αναβρασμό.

Από την αρχή της πανδημίας, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης και τα κυβερνητικά στελέχη μιλούσαν για πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό και ενώ, αποτελεί αξίωμα ότι σε ένα πόλεμο δεν περισσεύει κανείς, η κυβέρνηση κινούμενη στα όρια της συνταγματικότητας και χωρίς κανένα σεβασμό στο δικαίωμα στην εργασία, θέτει σε εφαρμογή τον άδικο νόμο αναστολής εργασίας και μισθού των μη εμβολιασμένων υγειονομικών.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί περίπου 7.500 πράξεις αναστολής σε υγειονομικούς.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ περίπου 10.000 υγειονομικοί θα τεθούν σε αναστολή δημιουργώντας τεράστιο λειτουργικό πρόβλημα στις δημόσιες δομές υγείας με πιο έντονα τα φαινόμενα στην περιφέρεια.

Στο Νομό Τρικάλων τέθηκαν σε αναστολή σχεδόν εβδομήντα υγειονομικοί, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, πρόβλημα που δεν θα αντιμετωπιστεί με την περαιτέρω αναστολή των αδειών του ήδη εξαντλημένου προσωπικού τους.

Για την αρνητική αυτή εξέλιξη, η αφωνία των βουλευτών και των στελεχών της Ν.Δ του Νομού μας, είναι εκκωφαντική.

Παρά τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων και της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την κίνηση πολιτικού αυταρχισμού, κοινωνικής αναλγησίας και υπονόμευσης της ανθεκτικότητας  του ΕΣΥ.

Είναι προφανές ότι το κίνητρο της δεν είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας, αλλά η αναζήτηση «εξιλαστήριων θυμάτων» για την αδυναμία ελέγχου της πανδημίας και την αποτυχία της «Επιχείρησης Ελευθερία», αλλά και η αξιοποίηση της ευκαιρίας για ανάθεση υπηρεσιών του ΕΣΥ σε ιδιώτες.

Είναι χαρακτηριστική η τροπολογία που κατατέθηκε για αγορά υπηρεσιών (εργαστηριακών εξετάσεων, διακομιδής ασθενών,  διοικητικής υποστήριξης κλπ) από ιδιωτικές εταιρείες.

Επειδή δεν περισσεύει κανείς εργαζόμενός στο ΕΣΥ, η μόνη λύση είναι η αναστολή εφαρμογής του Νόμου και η διασφάλιση του καθολικού εμβολιασμού του προσωπικού των δομών υγείας με πειθώ και συναίνεση.

- Θεωρούμε ηθική υποχρέωση των υγειονομικών να εμβολιαστούν και δεν αναγνωρίζουμε το «δικαίωμα» κανενός επαγγελματία υγείας να παρέχει υπηρεσίες σε ασθενείς, ανεμβολίαστος. 

- Υπερασπιζόμαστε όμως ταυτόχρονα το δικαίωμα όλων στην εργασία και θεωρούμε το μέτρο της αναστολή άδικο, μη αναλογικό και επαχθές.

- Υπερασπιζόμαστε επίσης το δικαίωμα του ασθενή, στο να έχει την ασφαλέστερη δυνατή φροντίδα.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανυποχώρητα υπερασπίζεται το ΕΣΥ ώστε να παραμείνει όρθιο και λειτουργικό, τόσο στην αντιμετώπιση του 4ου επιδημικού κύματος όσο και στην διασφάλιση της καθολικής και δωρεάν πρόσβασης, όλων των πολιτών, στις υπηρεσίες υγείας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
N9IKV
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα

 


  © 2012-2021 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ