facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Προωθείται η αδελφοποίηση του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου με το Δήμο Μετεώρων - Κοινός δεσμός ο Κλεινοβίτης ήρωας του 1821, Γρηγόρης Λιακατάς

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  24/05/2022 15:47:28
Προωθείται η αδελφοποίηση του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου με το Δήμο Μετεώρων - Κοινός δεσμός ο Κλεινοβίτης ήρωας του 1821, Γρηγόρης Λιακατάς

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ την αδελφοποίηση του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου με το Δήμο Μετεώρων, με σκοπό τη προαγωγή των οικονομικών, πολιτιστικών, μορφωτικών και κοινωνικών σχέσεων τους.

Κατά τη λήψη της απόφασης γνωστοποιήθηκε στο σώμα η υπΆ αριθμ. 5/2022 απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Αιτωλικού, σύμφωνα με την οποία προτάθηκε η αδελφοποίηση των δύο δήμων, με σκοπό την ανάδειξη της ιστορικής φυσιογνωμίας και του έργου του Γρηγόριου Λιακατά, και τη σύσφιξη των διαχρονικά ιστορικών σχέσεων της ιστορικής Κοινότητας Κλεινοβού με την Κοινότητα Αιτωλικού.

Συγκεκριμένα κατά την εισήγηση του παραπάνω θέματος αναφέρθηκε σχετικά από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο:

«Όλοι μας γνωρίζουμε τους δεσμούς του ήρωα Γρηγόριου Λιακατά με το Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και ειδικότερα με την ηρωική μάχη της νήσου Ντολμά στο Αιτωλικό κατά την δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου από τα στρατεύματα του Ιμπραήμ και τον ένδοξο και ηρωικό θάνατό του στο πεδίο της μάχης. Η καταγωγή του ήταν από το Κλεινοβό Καλαμπάκας όπου κατά τους ιστορικούς είχε εγκατασταθεί προεπαναστατικά με την οικογένειά του. Η μύησή του στη Φιλική Εταιρεία γρήγορα ανέδειξε την φιλοπατρία του και την εχθρική του στάση απέναντι στον Οθωμανικό ζυγό. Σύντομα με το ξέσπασμα του αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας αναδείχθηκαν οι στρατιωτικές του ικανότητες και η ηγετική του φυσιογνωμία με αποκορύφωμα την μάχη του Ντολμά στο Αιτωλικό όπου έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδας. 

Με δεδομένη την προσφορά του στο αγώνα της ανεξαρτησίας, προτείνεται η αδελφοποίηση του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου με τον Δήμο Μετεώρων με σκοπό την ανάδειξη της ιστορικής φυσιογνωμίας και του έργου του Γρηγόριου Λιακατά και ιδιαίτερα τη σύσφιξη των διαχρονικά ιστορικών σχέσεων της ιστορικής Κοινότητας Κλεινοβού με την Κοινότητα Αιτωλικού και τη μεταξύ των δύο Δήμων προαγωγή των οικονομικών, πολιτιστικών, μορφωτικών και κοινωνικών σχέσεων».


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
1P904
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ