facebook  youtube  twitter  instagram 24/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΤ08 «Smart cities»

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  21/10/2020 09:58:24
Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΤ08 «Smart cities»
Το ekalampaka.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά -μία προς μία- τις προσκλήσεις του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» για έργα που μπορούν να εντάξουν οι Δήμοι...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΤ08
«Smart cities, ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την ασφάλεια, υγεία - πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση - πολιτισμό - τουρισμό και περιβάλλον, δράσεις και μέτρα πολιτικής προστασίας, προστασίας της δημόσιας υγείας και του πληθυσμού από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19»

Απευθύνεται στους Δήμους και τις Περιφέρειες της Χώρας, για την υποβολή προτάσεων, προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στον ¶ξονα Προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση» για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Απώτερος σκοπός είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης των εργαλείων της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών. Η ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας με τη χρήση της τεχνολογίας που σέβεται τις ιδιαιτερότητες και τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των Δήμων και Περιφερειών της Χώρας.

Παράλληλα προωθείται η κοινωνική, οικονομική και πολιτική ένταξη των δημοτών χωρίς διακρίσεις, ενισχύοντας τη συμμετοχική δημοκρατία και την ανοιχτή διακυβέρνηση στη λήψη των αποφάσεων.

Θα χρηματοδοτηθούν:

• Μέτρα και συστήματα πρόληψης - παρακολούθησης – ελέγχου στο πλαίσιο της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, δράσεις και μέτρα ενίσχυσης των ΟΤΑ στην αντιμετώπιση κινδύνων-θεομηνιών, δράσεις πυρασφάλειας και πυροπροστασίας, προστασίας του πληθυσμού από την εξάπλωση της πανδημίας του COVID-19.

• Έξυπνα συστήματα και εφαρμογές στην ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, για την στάθμευση και την κυκλοφορία, κατασκευή πεζόδρομων/ποδηλατόδρομων/πράσινων νησίδων, ηλεκτροκίνηση και έξυπνες μετακινήσεις στον αστικό ιστό.

• Ενεργή συμμετοχή των Δήμων σε υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και μέριμνας, ευφυείς εφαρμογές για την ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ, υποστήριξη των ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

• Εξυπηρέτηση των πολιτών με ψηφιακές εφαρμογές και συστήματα, απλούστευση των διαδικασιών και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, δράσεις και μέτρα ενίσχυσης της διοικητικής ικανότητας των ΟΤΑ.

• Εκσυγχρονισμός της μαθησιακής διαδικασίας και της εξ αποστάσεως ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ενίσχυση της δια βίου μάθησης.

• Υποστήριξη του τοπικού θεματικού τουρισμού, ευφυή συστήματα για την ανάδειξη του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, δράσεις στήριξης - σύνδεσης του τοπικού τουριστικού και αγροτικού δυναμικού, ανάδειξη των τοπικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων.

• Ευφυή συστήματα, εφαρμογές και πλατφόρμες στην ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ – ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, υποστήριξη της πρόληψης, της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης.

• Μείωση της σπατάλης ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ στους Δήμους, έξυπνοι φωτισμοί, μείωση ενεργοβόρων συσκευών/εξοπλισμού, ευφυείς εφαρμογές/δράσεις βελτιστοποίησης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Α.Π.Ε. από τους ΟΤΑ.

- Τα υποέργα που προτείνονται πρέπει είτε να αποτελούν από μόνα τους ολοκληρωμένες και λειτουργικές λύσεις είτε να συνδέονται με υφιστάμενο σχεδιασμό/δράσεις/υποδομές ώστε να προκύπτει ένα ενιαίο, ολοκληρωμένο και λειτουργικό αποτέλεσμα.

- Απαραίτητος κρίνεται και ο συντονισμός σε θέματα συναρμοδιότητας ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού (π.χ. εξοπλισμοί/οχήματα σε θέματα πολιτικής προστασίας, συμβατότητα και συνέργεια αυτών) ώστε να επέλθει το βέλτιστο επιχειρησιακό αποτέλεσμα και εξοικονόμηση πόρων.

- Έργα/δράσεις που είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν είναι επιλέξιμα χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Εφόσον το εν λόγω αντικείμενο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το επιλέξιμο προς χρηματοδότηση αντικείμενο από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, ο Δικαιούχος οφείλει να διαθέτει σχετικό έγγραφο γνωμοδότησης από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 130.000.000 ευρώ (€).

Κάθε Δικαιούχος έχει δικαίωμα υποβολής δύο (2) αιτήσεων χρηματοδότησης, οι οποίες συνολικά δύναται να περιλαμβάνουν τα εξής υποέργα:

• ένα (1) κύριο υποέργο για «Δράσεις και μέτρα παρακολούθησης, ελέγχου, πρόληψης και έγκαιρης προειδοποίησης»,

• ένα (1) κύριο υποέργο για «Δράσεις και μέτρα ενίσχυσης της διοικητικής ικανότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων»,

• δύο (2) κύρια υποέργα για «Δράσεις προστασίας του πληθυσμού από την εξάπλωση της πανδημίας του COVID-19»,

• ένα (1) κύριο υποέργο για «Ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την πολιτική προστασία – ασφάλεια, υγεία - πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση - πολιτισμό – τουρισμό και περιβάλλον».

Σε περίπτωση προμήθειας οχημάτων είναι επιλέξιμα ΜΟΝΟ πυροσβεστικά οχήματα ή/και οχήματα 4Χ4 με ιδιοκατασκευή για τοποθέτηση δεξαμενής νερού, έως τρία (3) οχήματα συνολικά ανά Δήμο, με την προϋπόθεση η επιχειρησιακή λειτουργία τους να είναι πλήρης.

Διάρκεια υποβολής προτάσεων: Από 19/10/2020 έως 31/03/2021.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
XJSUG
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ