facebook  youtube  twitter  instagram 18/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Πράσινο σημείο: Δικαιολογημένη ή όχι η καθυστέρηση του Δήμου Μετεώρων; - Δείτε πού προβλέπεται να εγκατασταθεί [χάρτης]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  11/06/2020 23:16:01
Πράσινο σημείο: Δικαιολογημένη ή όχι η καθυστέρηση του Δήμου Μετεώρων; - Δείτε πού προβλέπεται να εγκατασταθεί [χάρτης]
Πράσινο Σημείο Δήμου Μετεώρων
Στην πρώτη δια ζώσης μετά από τρεις μήνες συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μετεώρων έγινε αναφορά στα λεγόμενα «πράσινα σημεία»...

Θυμίζουμε ότι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκδόθηκε τον περασμένο Αύγουστο πρόσκληση με την οποία καλούνταν οι δήμοι της Θεσσαλίας να καταθέσουν φακέλους ένταξης στη συγκεκριμένη πρόσκληση του ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την πρόσκληση κάθε δήμος καλούταν να οριοθετήσει ένα χώρο εντός της περιφέρειάς του που θα λειτουργεί ως σημείο συλλογής και διαλογής απορριμμάτων που δεν μπορούν να πεταχτούν στους κάδους, όπως έπιπλα, μεταλλικά αντικείμενα, ρούχα, στρώματα, ληγμένα φάρμακα, χρώματα, χημικά, τηγανέλαια, πράσινα απόβλητα από πάρκα, κήπους, κλαδέματα, γκαζόν, μικρομπάζα.

Στην ίδια πρόσκληση προβλέπεται και η δωρεάν διάθεση οικιακών κομποστοποιητών στα νοικοκυριά και η χρηματοδότηση συστήματος διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων (καφέ κάδοι).

Ο προϋπολογισμός του έργου της πρόσκλησης ανέρχεται σε 23 εκατομμύρια ευρώ και η προθεσμία υποβολής προτάσεων -μετά την τροποποίηση που έγινε- παρατάθηκε έως 29/5/2020.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή την λήξη της προθεσμίας (την οποία εσφαλμένα ο επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης την προσδιόρισε στις 31/5 αντί για το άρθρο 29/5), ο Χρήστος Σινάνης τόνισε ότι η δημοτική αρχή καθυστέρησε αδικαιολόγητα να προχωρήσει αυτό το φάκελο και να υποβάλει εγκαίρως πρόταση. Παράλληλα εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι το πρόγραμμα θα ξανανοίξει, σημείωσε ότι πόσο πιο γρήγορα υποβάλλει κάνεις πρόταση, τόσο πιο σίγουρο είναι ότι θα πάρει τα χρήματα, θυμίζοντας ότι ο ίδιος στην προηγούμενη δημοτική περίοδο έσπευδε να είναι από τους πρώτους που θα υποβάλουν φάκελο στις εκάστοτε προσκλήσεις για χρηματοδότηση έργων που εκδίδονταν.

Τέλος, είπε, ότι ελπίζει αυτή η καθυστέρηση να μην οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για «πρόσκληση Αγοραστού» υπονοώντας ότι υπάρχουν κακές σχέσεις μεταξύ δημάρχου και περιφερειάρχη.

Καθησυχαστικός ήταν ο Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος απαντώντας ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Αγοραστό. Ίσα-ίσα τόνισε ότι το βοήθησε αρκετά για να ξεπεραστούν κάποια εμπόδια ενδοϋπηρεσιακά που προέκυψαν σε σχέση με το δίκτυο Natura. Είπε ότι έχει τη διαβεβαίωση από τον περιφερειάρχη ότι μέχρι το Σεπτέμβρη θα ενταχθεί και η δική μας πρόταση στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, η οποία κοστολογείται γύρω στο 1,2 εκατ. ευρώ, και ότι υπολείπονται τρεις μελέτες για να ολοκληρωθεί ο φάκελος του Δήμου Μετεώρων. Τέλος ανέφερε ότι δεν είμαστε οι μόνοι που δεν έχουμε καταθέσει φάκελο, καθώς από τους δέκα δήμους της δυτικής Θεσσαλίας μόνο οι τέσσερις έχουν καταθέσει και συγκεκριμένα Πύλη, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Σοφάδες.

Μέχρι στιγμής, πάντως, άλλη παράταση στην πρόσκληση επισήμως δεν έχει δοθεί. Και να σημειώσουμε ότι η προηγούμενη δόθηκε για μόνο δύο μήνες.

Όσο για το χώρο που έχει καθοριστεί να εγκατασταθεί το Πράσινο Σημείο του Δήμου Μετεώρων, μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω απόσπασμα χάρτη. Με κίτρινο χρώμα αποτυπώνεται ο χώρος των 11.042,02 τ.μ. στην περιοχή της «Ποταμιάς», πλησίον του βιολογικού.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
R1MOZ
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ