facebook  youtube  twitter  instagram 24/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ενημέρωσης για τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα και τους τρεις νεομάρτυρες

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  29/03/2022 09:30:06
Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ενημέρωσης για τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα και τους τρεις νεομάρτυρες

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Διάβας ενημέρωση για τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα (10 Απριλίου 2022) και τους τρεις νεομάρτυρες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θοδωρής Αλέκος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διάβας κ. Φώτης Αλέκος, οι κυρίες της Ερανικής Επιτροπής Αγίου Παντελεήμονα Διάβας, οι κυρίες του Φιλόπτωχου Ταμείου της ενορίας της Διάβας και ενορίτες της Διάβας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θοδωρής Αλέκος, ο οποίος μίλησε για τις προσπάθειες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια για την αποπεράτωση του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα και ανέφερε πως ο Δήμος θα βοηθήσει στη διαμόρφωση του χώρου του ναού.

Ο εφημέριος του ναού αναφέρθηκε στην Ιερή Ακολουθία των εγκαινίων και στις ετοιμασίες που γίνονται. Παρουσίασε σ' όλους τα στοιχεία που υπάρχουν για τους τρεις νεομάρτυρες που θα εορταστούν φέτος για πρώτη φορά στον Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονα και σημείωσε πως η καταξίωση των προσώπων των τριών νεομαρτύρων στη συνείδηση του λαού σχετίζεται με την λαϊκή ευσέβεια, ευχόμενος οι άγιοι να δείξουν σημεία του βίου τους. Ζήτησε από τους ενορίτες να έχουν ομόνοια και αγάπη στις προετοιμασίες και όλοι ενωμένοι να πορευτούμε μαζί σ' εκείνη την λαμπρή ημέρα. 

Κλείνοντας τους κάλεσε να έρχονται στην Εκκλησία και να γνωρίσουν τον Χριστό ως πρόσωπο και την πνευματική ζωή της Εκκλησίας ως αντιπρόταση στο πνεύμα και στην αντίληψη του σύγχρονου κόσμου που απομακρύνει τον άνθρωπο από την εκκλησία.

inadd.net



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
72561
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ