7/2/2023
  


 
Πραγματοποιήθηκε η παράδοση του νέου ασθενοφόρου - δωρεά της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ [φώτος] [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  14/09/2022 12:29:28

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγο η επίσημη τελετή παράδοσης ενός σύγχρονου τετρακίνητου και πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου οχήματος προς τον Τομέα του Ε.Κ.Α.Β. Καλαμπάκας, εκ μέρους της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων.


Ιστορικό της δωρεάς…

Μετά τη σύσταση του τομέα ΕΚΑΒ Καλαμπάκας, η Ι.Μ. Βαρλαάμ κατανοώντας τις ανάγκες του τομέα ο οποίος εξυπηρετεί πολλά χωριά σε δύσβατο σχετικά ορεινό όγκο, προχώρησε σε δωρεά προς το ΕΚΑΒ ποσού 70.000€, προκειμένου να αγορασθεί ασθενοφόρο όχημα 4x4 πετρελαιοκίνητο, όπως αναφέρονταν στη δωρεά, «για τις ανάγκες του άρτι συσταθέντος τομέα ΕΚΑΒ Καλαμπάκας καθότι το υπάρχον ασθενοφόρο ήταν παλαιό μη δυνάμενο να ανταποκριθεί στις ανάγκες της περιοχής, η οποία αποτελείται από περίπου εβδομήντα χωριά τα περισσότερα των οποίων βρίσκονται εις τον δύσβατο ορεινό όγκο».

Έγινε αποδοχή της δωρεάς από το ΕΚΑΒ και εν συνεχεία από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τα χρήματα κατατέθηκαν στο λογαριασμό του ΕΚΑΒ από την Ι.Μ. Βαρλαάμ στις 17-02-2010.

Με την αλλαγή Διοίκησης στο ΕΚΑΒ το θέμα παραμελήθηκε χωρίς μέχρι σήμερα να ικανοποιηθεί το αίτημα της Ι.Μ. Βαρλαάμ για αγορά καινούργιου ασθενοφόρου και χωρίς να επιστραφούν τα χρήματα σε αυτή όπως ήταν και το αρχικό αίτημά της, παρά μόνο ενισχύθηκε ο τομέας ΕΚΑΒ Καλαμπάκας με ασθενοφόρο από την Κ.Υ. ΕΚΑΒ.

Τελικά τον Οκτώβριο του 2020 ανακινήθηκε το θέμα από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ Λάρισας και ολοκληρώθηκε σήμερα η σημαντική αυτή δωρεά με την παράδοσή του.
Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ (14/9/2022 1:30:29 μμ):

Συγχαρητήρια στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ για τη δωρεά της . Συγχαρητήρια στην κ. Παπακώστα για τις πρωτοβουλίες που έλαβε ώστε να ολοκληρωθεί η δωρεά , αλλά και σε όσους άλλους συντέλεσαν στην ολοκλήρωση της δωρεάς. Ήταν κάτι που έλειπε από τον τόπο μας . Είναι κάτι που μακάρι να είναι αχρείαστο για όλους μας .


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
TFOQC
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα 


  © 2012-2023 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ