facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αξιωματούχους του Δήμου Mioveni Arges της Ρουμανίας – Ενόψει Αδελφοποίησης με το Δήμο Μετεώρων [φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  09/05/2023 21:21:18
Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αξιωματούχους του Δήμου Mioveni Arges της Ρουμανίας – Ενόψει Αδελφοποίησης με το Δήμο Μετεώρων [φώτος]

Πραγματοποιήθηκε απόψε στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη» εκδήλωση στο πλαίσιο της επίσκεψης αντιπροσωπείας του Δήμου Mioveni Arges της Ρουμανίας, που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στην πόλη μας, με επικεφαλής τον δήμαρχο του ρουμάνικου δήμου, Ion Georgescu.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας και Αδελφοποίησης των Δήμων Μετεώρων και Mioveni Arges

Λίγα λόγια για το Mioveni (Μιοβένι)

Το Μιοβένι, που έχει μια ιστορία περίπου μισής χιλιετίας κάνει ένα βήμα προς το μέλλον καλλιεργώντας τις πολιτιστικές παραδόσεις του, την οικονομία και τα ανθρώπινο δυναμικό.

Έχοντας το Δίπλωμα Τιμής και την Σημαία της Ευρωπαϊκής ένωσης ως αναγνώριση του διεθνούς ανοίγματος του, το Μιοβένι αποδεικνύει την Ευρωπαϊκή Σκέψη και πρακτική του.

Οι κάτοικοι της πόλης που στην πλειοψηφία τους είναι νέοι εκπροσωπούν το 50% του εργατικού δυναμικού στην βιομηχανική πλατφόρμα της Dacia-Groupe Renault. Στο Μιοβένι υπάρχει ένα σημαντικό κέντρο έρευνας ατομικής τεχνολογίας.

Στο Μιοβένι γράφτηκε η ιστορία της μάρκας Dacia-Renault. Εδώ υπάρχει το μεγαλύτερο εργοστάσιο της Ντάτσια στον κόσμο και το μεγαλύτερο κέντρο logistique της Groupe Renault.

Η Dacia είναι παγκοσμίως γνωστή και η πόλη μας είναι αυτή που εμπνεύστηκε και δημιούργησε αυτή την μάρκα. Είμαστε περήφανοι για αυτό και μπορούμε να λέμε ότι είμαστε η πόλη της Dacia.

Η πόλη του Μιοβένι βρίσκεται στο κέντρο της περιφέρειας Arges (45012 γεωγραφικό πλάτος βόρεια και 2503 γεωγραφικό μήκος) σε 15 χιλιόμετρα από το Πιτέστι πρωτεύουσα

της περιφέρειας και 125 χιλιόμετρα από το Βουκουρέστι την πρωτεύουσα της χώρας.

Το Μιοβένι έχει απευθείας σύνδεση με το λιμάνι της Κονστάντα με αυτοκινητόδρομο.

Το πρώτο αυτοκίνητο που φτιάχτηκε στο Μιοβένι ήταν το Dacia 1100 το 1968.

Η διοικητική της έκταση είναι 5097 ha από τα οποία τα 595 ha είναι αγροτική περιοχή.

Η πόλη έχει 36000 κατοίκους και ανεπτυγμένη βιομηχανία αυτοκινήτου μεταφορών, χονδρικού εμπορίου, εξαρτημάτων αυτοκινήτου και αγροτική με την μορφή μικρο-φαρμών.

Η μορφολογία του εδάφους ποικίλει με Υποκαρπάθειους λόφους που διασχίζουν κοιλάδες των ποταμών Doamnei, Targului, Arges. 

Το όνομά του προήλθε πριν από περίπου 526 χρόνια από κάποιον κάτοικο της περιοχής με το όνομα Mihu (Mihove στα Σλάβικα) Mihoveni αυτοί που ερχόταν από αυτή την περιοχή.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
26015
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα








































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ