facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον παρθένο Ασπροπόταμο [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  12/08/2022 11:05:27
Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον παρθένο Ασπροπόταμο [ΣΧΛ]

ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022, εκδήλωση ενημέρωσης για τις ολέθριες επιπτώσεις της εγκατάστασης βιομηχανικών σταθμών παραγωγής ενέργειας με τη λειτουργία γιγάντιων ανεμογεννητριών στον παρθένο Ασπροπόταμο. 

Στη συζήτηση, με κύριους ομιλητές τους Γκαραγκάνη Μιχάλη (Τοπογράφο Μηχανικό Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας), Ζηντζιόβα Βασίλη (Χημ. Μηχανικό, μέλος του Δικτύου), Καλτσή Αποστόλη (Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία) και Κιουπκιολή Αλέξανδρο (Αναπληρωτή Καθηγητή Α.Π.Θ.) παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία και τεκμηριωμένα επιχειρήματα κατά της πραγματοποίησης αυτών των καταστροφικών έργων στην περιοχή του Ασπροποτάμο. 

Με κοινό γνώμονα ότι κανείς δεν «δαιμονοποιεί» τις ΑΠΕ συζητήθηκαν αντιπροτάσεις σε θέματα ενεργειακού σχεδιασμού και εναλλακτικών πρακτικών οικονομικής διαχείρισης των ορεινών περιοχών. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα ανοιχτή συζήτηση με όλους τους παρευρισκόμενους.

Από τη μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής φάνηκε το μεγάλο ενδιαφέρον που αρχίζει να δείχνει η τοπική κοινωνία για την ακύρωση αυτών των καταστροφικών έργων.

Δυστυχώς δεν διαπιστώθηκε το ίδιο ενδιαφέρον από την πλευρά των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των οποίων η απουσία από την ενημέρωση και τη συζήτηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα ήταν αισθητή.

Οι μόνοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ήταν παρόντες ήταν ο Πάρεδρος του Παραμέρου και ο Πάρεδρος της Πολυθέας, τους ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον και την παρουσία τους.

Αισθητή έγινε και η απουσία του συνόλου των ΜΜΕ της περιοχής των Τρικάλων και της Καλαμπάκας, πλην της ΕΡΤ Λάρισας που επικοινώνησε μαζί μας, την επόμενη μέρα, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία της συζήτησης.

Ευχαριστούμε θερμά τους τοπικούς φορείς και τους ιδιώτες που υποστήριξαν την εκδήλωση:

τον Δήμο Μετεώρων για την παραχώρηση του χώρου

τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρανιάς για την παραχώρηση του εξοπλισμού καθώς και

το designtrikala και τον Κώστα Σκρέτα για τη δημιουργία των t-shirts #save_aspropotamos

Θα ακολουθήσει συμβολική πορεία διαμαρτυρίας στην Μπάντα Ούρσα (εφόσον το επιτρέψει ο καιρός), την Παρασκευή 12 Αυγούστου, στις 17.30 με σημείο συγκέντρωσης το Μεσοχώρι Κρανιάς.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
zapatas (12/8/2022 3:41:25 μμ):

Τον Σκρεκα τον ρωτήσατε?


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
50348
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ