17/9/2019

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 Πώς ψηφίζουμε στο Δήμο Μετεώρων - Πόσους σταυρούς βάζουμε; - Αναλυτική παρουσίαση

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  25/05/2019 15:31:45

4 ΚΑΛΠΕΣ

Πονοκέφαλος θα αποδειχθεί αύριο Κυριακή 26 Μαΐου η εκλογική διαδικασία για τους ψηφοφόρους που θα κληθούν να προσέλθουν (07:00-19:00) όχι σε μία, ούτε σε δύο, ούτε σε τρεις, αλλά σε τέσσερις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για τις Ευρωεκλογές, τις Περιφερειακές, τις Δημοτικές και τις Κοινοτικές Εκλογές...

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Ας ξεκινήσουμε με τα Εκλογικά Τμήματα.  Όσοι ψηφίζετε σε δύο τμήματα (που πρόκειται και για την πλειοψηφία των ψηφοφόρων στο Δήμο Μετεώρων) π.χ. στο 40Α και στο 40Β, θυμίζουμε ότι

• τα Εκλογικά Τμήματα με την ένδειξη «Α» αφορούν ΜΟΝΟ στις Ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές Εκλογές

• τα Εκλογικά Τμήματα με την ένδειξη «Β» αφορούν ΜΟΝΟ στις Δημοτικές και Κοινοτικές Εκλογές.

Όταν λέμε «Δημοτικές Εκλογές» εννοούμε την εκλογή Δημοτικών Συμβούλων ενώ στις «Κοινοτικές Εκλογές» εννοούμε την εκλογή είτε Τοπικού Συμβουλίου, είτε για Πρόεδρου Κοινότητας.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Για τις Ευρωεκλογές, θα επιλέξετε ανάμεσα σε 40 κόμματα (συνδυασμοί κομμάτων ή συνασπισμοί συνεργαζόμενων κομμάτων), εκείνο το ψηφοδέλτιο με το κόμμα που επιθυμείτε και θα εκφράσετε την προτίμησή σας υπέρ τεσσάρων κατά ανώτατο όριο υποψηφίων του συνδυασμού που θα επιλέξετε. Δηλαδή 0 ή 1 ή 2 ή 3 ή 4 σταυρούς.

Στην περίπτωση που δεν βάλετε σταυρό η ψήφος σας θα καταμετρηθεί υπέρ του συνδυασμού.

Υπάρχει πάντα και η επιλογή του «λευκού» ψηφοδελτίου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Για τις Περιφερειακές Εκλογές, θα επιλέξετε ανάμεσα σε 8 συνδυασμούς για το Νομό Τρικάλων, εκείνο το ψηφοδέλτιο με το συνδυασμό που επιθυμείτε και θα εκφράσετε την προτίμησή σας υπέρ τριών κατά ανώτατο όριο υποψηφίων του συνδυασμού που θα επιλέξετε. Δηλαδή 0 ή 1 ή 2 ή 3 σταυρούς.

Στην περίπτωση που δεν βάλετε σταυρό η ψήφος σας θα καταμετρηθεί υπέρ του συνδυασμού.

Υπάρχει πάντα και η επιλογή του «λευκού» ψηφοδελτίου.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Για τις Δημοτικές Εκλογές, θα επιλέξετε ανάμεσα σε 4 συνδυασμούς για το Δήμο Μετεώρων, εκείνο το ψηφοδέλτιο με το συνδυασμό που επιθυμείτε και θα εκφράσετε την προτίμησή σας ως εξής:

1. Όσοι ψηφίζετε στις Εκλογικές Περιφέρειες - Δημοτικές Ενότητες ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ και ΧΑΣΙΩΝ

• Από το πρώτο πεδίο του ψηφοδελτίου που θα έχει τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της Εκλογικής Περιφέρειας - Δημοτικής Ενότητας στην οποία ανήκετε, υπέρ τριών κατά ανώτατο όριο υποψηφίων του συνδυασμού που θα επιλέξετε. Δηλαδή 0 ή 1 ή 2 ή 3 σταυρούς.

• Από το δεύτερο πεδίο του ψηφοδελτίου που θα έχει τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των υπολοίπων Εκλογικών Περιφερειών, υπέρ ενός κατά ανώτατο όριο υποψηφίου του συνδυασμού που θα επιλέξετε. Δηλαδή 0 ή 1 σταυρό.

Στην περίπτωση που δεν βάλετε σταυρό η ψήφος σας θα καταμετρηθεί υπέρ του συνδυασμού.

Υπάρχει πάντα και η επιλογή του «λευκού» ψηφοδελτίου.

2. Όσοι ψηφίζετε στις Εκλογικές Περιφέρειες - Δημοτικές Ενότητες ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ, ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ, ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ, ΚΛΕΙΝΟΒΟΥ, ΜΑΛΑΚΑΣΙΟΥ και ΤΥΜΦΑΙΩΝ

• Από το πρώτο πεδίο του ψηφοδελτίου που θα έχει τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της Εκλογικής Περιφέρειας - Δημοτικής Ενότητας στην οποία ανήκετε, υπέρ ενός κατά ανώτατο όριο υποψηφίου του συνδυασμού που θα επιλέξετε. Δηλαδή 0 ή 1 σταυρό.

• Από το δεύτερο πεδίο του ψηφοδελτίου που θα έχει τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των υπολοίπων Εκλογικών Περιφερειών υπέρ ενός κατά ανώτατο όριο υποψηφίου του συνδυασμού που θα επιλέξετε. Δηλαδή 0 ή 1 σταυρό.

Στην περίπτωση που δεν βάλετε σταυρό η ψήφος σας θα καταμετρηθεί υπέρ του συνδυασμού.

Υπάρχει πάντα και η επιλογή του «λευκού» ψηφοδελτίου.

ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Για τις Κοινοτικές Εκλογές, όσοι ψηφίζετε:

• Σε κοινότητες άνω των 300 κατοίκων (εκλέγεται Τοπικό Συμβούλιο), βάζετε έως δύο σταυρούς προτίμησης. Δηλαδή 0 ή 1 ή 2 σταυρούς.

• Σε κοινότητες κάτω των 300 κατοίκων (εκλέγεται Πρόεδρος Κοινότητας), βάζετε έναν σταυρό προτίμησης. Δηλαδή 0 ή 1 σταυρό.

Στην περίπτωση που δεν βάλετε σταυρό η ψήφος σας θα καταμετρηθεί υπέρ του συνδυασμού, όπου υπάρχουν περισσότεροι του ενός συνδυασμοί.

Υπάρχει πάντα και η επιλογή του «λευκού» ψηφοδελτίου.

Δείτε στον παρακάτω πίνακα αναλυτικά ανά Κοινότητα* το μέγιστο αριθμό σταυρών που μπορείτε να βάλετε.

*Σημειωτέον ότι σε παρένθεση περιλαμβάνονται οι οικισμοί που εντάσσονται στην ίδια Κοινότητα, π.χ. στην Κοινότητα Βασιλικής περιλαμβάνεται η Βασιλική και οι Άγιοι Θεόδωροι.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
CNXZK
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 


 

καιρός Καλαμπάκα


 
Προτεινόμενα άρθρα


 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 

  © 2012-2018 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ