facebook  youtube  twitter  instagram 24/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Πώς μαρκάρουν οι κλέφτες τα σπίτια - Δείτε αν το σπίτι σας έχει μπει στο στόχαστρο διαρρηκτών

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  16/04/2015 12:50:26
Πώς μαρκάρουν οι κλέφτες τα σπίτια - Δείτε αν το σπίτι σας έχει μπει στο στόχαστρο διαρρηκτών
Μία δική τους γλώσσα χρησιμοποιούν οι ληστές για να συνεννοηθούν μεταξύ τους προκειμένου να σχεδιάσουν χτυπήματα και να επιτεθούν σε σπίτια. Στην αρχή παρακολουθούν τους στόχους τους για κάποιες ημέρες και κατόπιν κρατάνε σημειώσεις...

Στη συνέχεια αφού έχουν τσεκάρει τα στοιχεία, τις συνήθειες, το καθημερινό πρόγραμμα των θυμάτων τους, τα πιθανά κλοπιμαία, αλλά και τους κινδύνους που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στα σπίτια που έχουν βάλει στο μάτι, σημαδεύουν με ένα δικό τους κώδικα την είσοδο, τα γραμματοκιβώτια ή ακόμα και τα κουδούνια των σπιτιών. Αυτά τα σύμβολα αποκαλούνται με την ονομασία «Διεθνής Κώδικας των Ληστών».

Η μόδα με τα σύμβολα στις εισόδους των σπιτιών ξεκίνησε από την Βρετανία, αλλά εξαπλώθηκε σχεδόν σε όλη την Ευρώπη.

Η μυστική γλώσσα των ληστών δίνει πληροφορίες στους συνεργούς τους για το αν στο σπίτι -στόχος ζει κάποιος πλούσιος, αν έχει ήδη γίνει διάρρηξη ή μπορεί να έχει τίποτα που να αξίζει να κλαπεί, εάν υπάρχει μια ευάλωτη γυναίκα στο σπίτι, ή αν ο ιδιοκτήτης είναι νευρικός.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, οι ληστείες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και αυτό εν μέρει οφείλεται στην κρίση. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό αλλά το γεγονός ότι οι επίδοξοι ληστές έχουν γίνει πιο ριψοκίνδυνοι από το παρελθόν με αποτέλεσμα να έχουν κακοποιήσει ή στερήσει ανθρώπινες ζωές. Συνήθως, οι ληστείες γίνονται με τρόπο οργανωμένο και συνεχή παρακολούθηση της οικίας-στόχου. Σπάνια γίνεται τυχαία ή της στιγμής, πχ λόγω κάποιου ανοιχτού παραθύρου που παρατήρησε ένας κλέφτης που τύχαινε να περνάει από την περιοχή.

Όμως υπάρχει τρόπος να καταλάβετε αν το σπίτι σας έχει μπει στο στόχαστρο διαρρηκτών. Αρκεί να ελέγξετε και να εντοπίσετε τα σημάδια που αφήνουν οι κλέφτες στο γραμματοκιβώτιο, στο θυροτηλέφωνο δίπλα από κάθε κουδούνι ή σε άλλα σημεία των πολυκατοικιών. 7imeres.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
RDNPA
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ