facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Πορτοκαλόπιτα, για να πάρουμε την βιταμίνη C σε γλυκιές μπουκίτσες…

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  14/10/2015 09:51:58
Πορτοκαλόπιτα, για να πάρουμε την βιταμίνη C σε γλυκιές μπουκίτσες…
Ζουμερή, χρυσαφένια και μοσχοβολιστή, αυτή η πορτοκαλόπιτα είναι ο ιδανικός τρόπος να ολοκληρώσετε ένα όμορφο γεύμα.

• Μερίδες: για 1 ταψί διαμέτρου 28cm
• Χρόνος προετοιμασίας: 15'
• Χρόνος μαγειρέματος: 40'
• Έτοιμο σε: 60'...

Υλικά

Για την πορτοκαλόπιτα
• 4 αβγά
• 250γρ. ζάχαρη
• 230γρ. αραβοσιτέλαιο
• 120γρ. χυμό πορτοκάλι
• ξύσμα από 2 πορτοκάλια
• 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 25γρ. μπέικιν πάουντερ
• 500γρ. φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι
• 450γρ. νερό
• 500γρ. ζάχαρη
• 1 ξυλάκι κανέλας

Διαδικασία

• Βήμα 1: Σε ένα ταψί, ξετυλίγετε ένα προς ένα τα φύλλα κρούστας και τα αφήνετε για τουλάχιστον 1 ημέρα εκτός ψυγείου για να στεγνώσουν καλά και μετά να τα ζυγίζετε.

• Βήμα 2: Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας για να προετοιμάσετε το σιρόπι. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε στην άκρη να γίνει χλιαρό.

• Βήμα 3: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Σε ένα σκεύος βάζετε όλα τα υλικά μαζί για την πορτοκαλόπιτα, εκτός από το φύλλο κρούστας, και ανακατεύετε με σύρμα. Έπειτα, προσθέτετε το φύλλο κρούστας σε τρίμμα και ανακατεύετε.

• Βήμα 4: Μεταφέρετε το μίγμα της πορτοκαλόπιτας σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα όμορφο ξανθό-πορτοκαλί χρώμα.

• Βήμα 5: Βγάζετε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο και την περιχύνετε με το χλιαρό σιρόπι. Την αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε. olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
6C459
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα












































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ