17/8/2022
    

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 






Πορτοκαλόπιτα, για να πάρουμε την βιταμίνη C σε γλυκιές μπουκίτσες…

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  14/10/2015 09:51:58
Ζουμερή, χρυσαφένια και μοσχοβολιστή, αυτή η πορτοκαλόπιτα είναι ο ιδανικός τρόπος να ολοκληρώσετε ένα όμορφο γεύμα.

• Μερίδες: για 1 ταψί διαμέτρου 28cm
• Χρόνος προετοιμασίας: 15'
• Χρόνος μαγειρέματος: 40'
• Έτοιμο σε: 60'...

Υλικά

Για την πορτοκαλόπιτα
• 4 αβγά
• 250γρ. ζάχαρη
• 230γρ. αραβοσιτέλαιο
• 120γρ. χυμό πορτοκάλι
• ξύσμα από 2 πορτοκάλια
• 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 25γρ. μπέικιν πάουντερ
• 500γρ. φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι
• 450γρ. νερό
• 500γρ. ζάχαρη
• 1 ξυλάκι κανέλας

Διαδικασία

• Βήμα 1: Σε ένα ταψί, ξετυλίγετε ένα προς ένα τα φύλλα κρούστας και τα αφήνετε για τουλάχιστον 1 ημέρα εκτός ψυγείου για να στεγνώσουν καλά και μετά να τα ζυγίζετε.

• Βήμα 2: Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας για να προετοιμάσετε το σιρόπι. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε στην άκρη να γίνει χλιαρό.

• Βήμα 3: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Σε ένα σκεύος βάζετε όλα τα υλικά μαζί για την πορτοκαλόπιτα, εκτός από το φύλλο κρούστας, και ανακατεύετε με σύρμα. Έπειτα, προσθέτετε το φύλλο κρούστας σε τρίμμα και ανακατεύετε.

• Βήμα 4: Μεταφέρετε το μίγμα της πορτοκαλόπιτας σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα όμορφο ξανθό-πορτοκαλί χρώμα.

• Βήμα 5: Βγάζετε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο και την περιχύνετε με το χλιαρό σιρόπι. Την αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε. olivemagazine.gr




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
O03M8
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα








 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ