Ζουμερή, χρυσαφένια και μοσχοβολιστή, αυτή η πορτοκαλόπιτα είναι ο ιδανικός τρόπος να ολοκληρώσετε ένα όμορφο γεύμα. • Μερίδες: για 1 ταψί διαμέτρου 28cm • Χρόνος προετοιμασίας: 15' • Χρόνος μαγειρέματος: 40' • Έτοιμο σε: 60'...
Υλικά
Για την πορτοκαλόπιτα • 4 αβγά • 250γρ. ζάχαρη • 230γρ. αραβοσιτέλαιο • 120γρ. χυμό πορτοκάλι • ξύσμα από 2 πορτοκάλια • 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό • 25γρ. μπέικιν πάουντερ • 500γρ. φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι • 450γρ. νερό • 500γρ. ζάχαρη • 1 ξυλάκι κανέλας Διαδικασία • Βήμα 1: Σε ένα ταψί, ξετυλίγετε ένα προς ένα τα φύλλα κρούστας και τα αφήνετε για τουλάχιστον 1 ημέρα εκτός ψυγείου για να στεγνώσουν καλά και μετά να τα ζυγίζετε. • Βήμα 2: Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας για να προετοιμάσετε το σιρόπι. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε στην άκρη να γίνει χλιαρό. • Βήμα 3: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Σε ένα σκεύος βάζετε όλα τα υλικά μαζί για την πορτοκαλόπιτα, εκτός από το φύλλο κρούστας, και ανακατεύετε με σύρμα. Έπειτα, προσθέτετε το φύλλο κρούστας σε τρίμμα και ανακατεύετε. • Βήμα 4: Μεταφέρετε το μίγμα της πορτοκαλόπιτας σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα όμορφο ξανθό-πορτοκαλί χρώμα. • Βήμα 5: Βγάζετε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο και την περιχύνετε με το χλιαρό σιρόπι. Την αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε. olivemagazine.gr
|