4/12/2021

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 
 
 

 
Πωλούνται τανκς και πολεμικά τζιπ σε τιμή ευκαιρίας!

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  30/08/2016 10:24:55
Οι λάτρεις των ιστορικών αντικειμένων και των αντικών θα μπορέσουν σύντομα να εμπλουτίσουν τη συλλογή τους με... άρματα μάχης και άλλα στρατιωτικά οχήματα από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου,...

καθώς «λόγω έλλειψης επισκεπτών» το Μουσείο Αρμάτων της Νορμανδίας, στη βορειοδυτική Γαλλία, αποφάσισε να δημοπρατήσει τα εκθέματά του.

Μεταξύ των 130 αντικειμένων που θα πουληθούν στις 18 Σεπτεμβρίου από τον γαλλικό οίκο δημοπρασιών Artcurial είναι ένα άρμα M4 Cadillac του 1942 (εκτιμάται ότι θα πιάσει 80.000-140.000 ευρώ), ένα Jeep MB του 1944 (25.000 ευρώ), μια μπουλντόζα Caterpillar D-8 του 1943 (4.000-6.000 ευρώ).

Για όσους δεν μπορούν να διαθέσουν τόσο μεγάλα ποσά, το μουσείο προσφέρει και κούκλες ντυμένες με στολές πιλότων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ή με ενδυμασίες Γάλλων αντιστασιακών σε πιο προσιτή τιμή: μόνο 200 ευρώ η καθεμία.

"Για οικονομικούς, περιβαλλοντικούς και φορολογικούς λόγους, αποφάσισα να κλείσω το μουσείο και να πουλήσω το σύνολο της συλλογής" εξήγησε ο Πατρίκ Νεράν, ο ιδρυτής του Μουσείου Αρμάτων που βρίσκεται στο Κατς, πολύ κοντά στις ακτές όπου έγινε η Απόβαση των Συμμάχων τον Ιούνιο του 1944. Το μουσείο εγκαινιάστηκε το 2013 αλλά φέτος οι επισκέπτες του μειώθηκαν "κατά περίπου 30%", εξήγησε ο συλλέκτης, αποδίδοντας την έλλειψη ενδιαφέροντος τόσο στα "προβλήματα τρομοκρατίας στη Γαλλία", που διώχνουν τους τουρίστες, όσο και στην απουσία οικονομικής στήριξης.

Ο Νεράν, που είναι συνταξιούχος πιλότος της Air France, άρχισε να συλλέγει άρματα και οχήματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου τη δεκαετία του 1980 και, μαζί με τους δύο γιους του, έχει αποκαταστήσει περισσότερα από 20 διαφορετικά μοντέλα αρμάτων. Το πρώτο που απέκτησε ήταν ένα άρμα M24 Chaffee του 1944 με το οποίο έκανε το γύρο του κόσμου, συμμετέχοντας σε διάφορες επετειακές εκδηλώσεις.

Το μουσείο, που στεγάζεται σε έναν χώρο 3.000 τετραγωνικών μέτρων, φιλοξενεί περίπου 40 οχήματα, πολλές χιλιάδες μικροαντικείμενα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και πίστα για αεροπορικές επιδείξεις, σύμφωνα με τον ιστότοπό του. Ωστόσο, αυτές ακριβώς οι επιδείξεις αεροσκαφών και αρμάτων στοίχισαν στον Νεράν "πολλές μηνύσεις από τους γείτονες" και συνέβαλαν στην απόφασή του να κλείσει το μουσείο.

Παρά την πώληση πολλών αντικειμένων, ο Νεράν θα κρατήσει "ένα μικρό απόθεμα" ελπίζοντας ότι στο μέλλον θα μπορέσει να ανοίξει κάποιον άλλον χώρο για να στεγάσει τη συλλογή του. thetoc.gr
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
3UE2R
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα 


  © 2012-2021 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ