facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Ποια ειναι η Ομάδα Εθελοντών για τα αδέσποτα «Angels With Paws», Meteora GR. [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  01/12/2021 20:41:02
Ποια ειναι η Ομάδα Εθελοντών για τα αδέσποτα «Angels With Paws», Meteora GR. [ΣΧΛ]
Η ομάδα εθελοντών δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο από φιλόζωους, με μοναδικό σκοπό την παροχή βοήθειας στα αδέσποτα της πόλης της Καλαμπάκας. Πολλοί από εμάς ήρθαμε αντιμέτωποι με πολλές εγκαταλείψεις σκυλιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου...

Συνειδητοποιήσαμε ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο και απορήσαμε αρχικά που τόσα χρόνια δεν υπάρχει στον τόπο μας κάποια νόμιμη οργανωμένη δομή που να παρέχει ουσιαστικά τη βοήθεια που χρειάζονται τα αβοήθητα σκυλιά σε ομαλή συνεργασία του Δήμου.

Αρχικά, παρείχαμε την έμπρακτη βοήθειά μας στα σκυλάκια της Φιλοζωικής «Η Στέγη», καθώς φιλοξένησε για δύο μήνες περίπου, δύο αδέσποτα κουτάβια που βρήκε εθελόντρια σε απομακρυσμένο μέρος και τα φρόντιζε για ενάμιση μήνα. Από τη στιγμή που φιλοξενήθηκαν στη φιλοζωική, καλύφθηκαν όλα τα έξοδά τους, καθώς όμως προσφέραμε και για τα υπόλοιπα σκυλιά της Φιλοζωικής, ό,τι μπορέσαμε για να καλυφθούν μερικές ανάγκες τους.

Ξεκινήσαμε να πραγματοποιούμε επισκέψεις στη φιλοζωική για να καταγράφουμε τις ανάγκες της και να γνωρίσουμε τα σκυλάκια που φιλοξενεί. Διαπιστώσαμε ότι στα σκυλιά αυτά ήταν πολύ σημαντικό να τα επισκεπτόμαστε γιατί τους βοηθούσε στην κοινωνικοποίησή τους και αποδείχθηκαν πάρα πολύ φιλικά μαζί μας από την πρώτη επαφή.

Δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να προβληθούμε προσωπικά και μας ήταν αρχικά δύσκολο να δημοσιοποιήσουμε ως ομάδα την προσφορά μας στα αδέσποτα της πόλης, καθώς θεωρούμε πως ό,τι προσφέραμε από το υστέρημά μας με πολλή αγάπη, δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί. Στην πορεία διαπιστώσαμε πως οι πολίτες επιθυμούν να γνωρίζουν την προσφορά μας προς αποφυγή «κακοπροαίρετων» παρεξηγήσεων.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως μεσολαβήσαμε ως ομάδα να προστεθεί ένα επιπλέον τσουβάλι τροφής από το Δήμο για τα σκυλάκια της Στέγης. Ύστερα από πιέσεις μας και συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, το επιπλέον τσουβάλι παραχωρήθηκε. Το γεγονός αυτό διαπιστώθηκε παρουσία δύο εθελοντριών στις 23/10/2021, όταν μετρήσανε 3 και όχι 2 τσουβάλια όπως πήγαιναν προηγουμένως.

Παρόλο που μας χαροποίησε το γεγονός καθώς μας έδινε την ελπίδα για μια ομαλή συνεργασία, Δήμου, Φιλοζωικής με τους εθελοντές, η Φιλοζωική δεν αναγνώρισε ποτέ όσα προσφέραμε για ΟΛΑ τα σκυλάκια που φιλοξενεί και τέλη Οκτώβρη ενημέρωσε πως δεν επιθυμεί καμία άλλη βοήθεια από τους εθελοντές, μηδενίζοντας τη βοήθειά μας. Αυτό το γεγονός μας προκάλεσε λύπη καθώς δεν κατανοήσαμε ποτέ το λόγο που δε θέλει πλέον τη βοήθειά μας.

Έπειτα, συνεχίζουμε να βοηθάμε έμπρακτα τα σκυλάκια του Δημοτικού Κυνοκομείου και γενικότερα τα αδεσποτάκια που βρίσκονται στην πόλη. Έχουμε μια ομαλή, ήρεμη συνεργασία με το Δήμο, καθώς διαπιστώσαμε πως έχουνε γίνει θετικές αλλαγές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Αυτό μας ανακουφίζει εν μέρει καθώς η φιλοσοφία της ομάδας μας, δεν είναι οι συνεχείς συγκρούσεις που κουράζουν τον κόσμο. Έχουμε επίγνωση ότι τίποτα δεν είναι ιδανικό, και πως δε γίνονται όλα όπως πρέπει, όμως εάν δεν ξεκινήσουμε από κάπου δεν θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε κανένα αδέσποτο.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ «Η ΣΤΕΓΗ»
ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ - ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2021

• 8 τσουβάλια τροφής (περίπου 160 κιλά συνολικά)
• 12 κονσέρβες μεγάλες για άρρωστα σκυλάκια
• 3 κουτιά μπισκότα για όλα τα σκυλιά
• 15 κιλά ψωμί κομμένο σε φέτες
• 5 εμβόλια
• 3 χάπια θεραπείας τριών ημερών
• 20 ευρω για αγορά χαπιού για ψώρα για ενα άρρωστο σκυλί
• επισκέψεις για καταγραφή αναγκών και κοινωνικοποίηση των σκυλιών

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΓΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΙ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

• Πραγματοποίηση της πρώτης μας υπεύθυνης υιοθεσίας αδέσποτου μέσω του Δήμου Μετεώρων (το σκυλάκι τσιπαρίστηκε, εμβολιάστηκε και εξετάστηκε απο τον κτηνίατρο του δήμου και δόθηκε νόμιμα σε οικογένεια)

• Συνάντηση με αρμόδιο Αντιδήμαρχο στις 15/10/2021, παρουσία 7 εθελοντών μας, για γνωριμία και συζήτηση για τα προβλήματα και πρόγραμμα δράσεων για τα αδέσποτα (στειρώσεις, ταΐστρες, ενημέρωση πολιτών για την επανένταξη ήρεμων σκυλιών στην πόλη)

• Επισκέψεις στο Δημοτικό Κυνοκομείο για γνωριμία με τα αδέσποτα και κοινωνικοποίηση αυτών με τον άνθρωπο

• Δωρεά με  σπιτάκι (2 σκυλιών) ειδικά κατασκευασμένο για χειμώνα, στο δημοτικό κυνοκομείο

• Χρηματικό ποσό απο εθελοντές σε κτηνιατρείο της πόλης για συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά σιροπιού θεραπείας για αδέσποτο της πόλης μας που εχει άμεση ανάγκη

• Αίτηση της ομάδας εθελοντών στο δήμο μετεώρων για παραχώρηση βασικών στοιχείων σκυλιών του κυνοκομείου, ώστε να προωθούνται σωστα απο την ομάδα μας για νόμιμες υιοθεσίες (29-10-2021)

• Επαφές με επιχειρήσεις της πόλης που επιθυμούν να βοηθήσουν στο θεμα των αδέσποτων

• Δημιουργία προφίλ της ομάδας στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης “Facebook”, “Instagram”, για προώθηση υιοθεσιών και προβλημάτων

• Δημιουργία 2 αφισών που αφορούν στην ενημέρωση των πολιτών για τα αδέσποτα και στη δηλητηρίαση αυτών που συμβαίνει με φόλες στην πόλη μας

Η ομάδα εθελοντών είναι ανοιχτή σε όποιο πρόβλημα προκύψει και μπορούμε να βοηθήσουμε αρκεί να το επιθυμεί κάποιος.

Οι εθελοντές δεν περισυλλέγουν αδέσποτα! Επικοινωνούν με το Δήμο όπως προβλέπει ο νόμος.

Η ομάδα μας δεν αποτελεί σύλλογο και παρακαλούμε κακοπροαίρετα και άδικα να μη μας αναφέρετε ορισμένοι σε δημόσια σχόλια για πράγματα που δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι και για όσα δεν γνωρίζουμε και έχετε ως μοναδικό σκοπό να αποπροσανατολίζετε πολίτες και όχι να προσφέρετε βοήθεια.

Είμαστε 18 ενεργοί εθελοντές και όποιος πολίτης επιθυμεί να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας, αρκεί ο σκοπός να είναι άδολος. Μας ενδιαφέρει να υπάρχει υγιής ενημέρωση και επικοινωνία και όχι διαμάχες, συγκρούσεις και ψευδείς πληροφορίες για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Στο άμεσο μέλλον θα ενημερώσουμε για τις δράσεις μας εν όψει των Χριστουγέννων.

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα τοπικά μέσα που δείχνουν ευαισθησία στο θέμα των αδέσποτων και προβάλλουν με τον τρόπο που πρέπει. Είναι πολύ σημαντική η βοήθειά σας, γιατί αποτελείτε το βασικό μέσο ενημέρωσης.

Η ομάδα εθελοντών αδέσποτων
«ANGELS WITH PAWS», METEORA GR.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
ΜΚ (2/12/2021 9:06:05 πμ):

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ έπρεπε να λέει ο τίτλος του δημοσιεύματος .Το ποια είναι εννοεί ποιοι την απαρτίζουν ,πράγμα που δεν αναφέρεται.Να τους συγχαρούμε για την προσφορά τους.Θεωρώ πως δεοντολογικά θα έπρεπε να υπάρχει έστω ένα όνομα η ένα τηλέφωνο που να εκπροσωπεί αυτήν την ομάδα ως σημείο επαφής και επικοινωνίας .Η ανωνυμία σε κάθε περίπτωση αποτελεί θέμα για θετικό και αρνητικό προβληματισμό.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
48236
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ