facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Πίτα της Τυρινής χωρίς φύλλο

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  10/03/2016 12:35:55
Πίτα της Τυρινής χωρίς φύλλο
Μια πεντανόστιμη κι εύκολη πίτα χωρίς φύλλο που θα τη φτιάξετε την εβδομάδα της Τυρινής, δηλαδή πριν την εβδομάδα πριν την Καθαρά Δευτέρα...

• Μερίδες: για ένα ταψί 28-30 εκ.
• Χρόνος προετοιμασίας:10'
• Χρόνος μαγειρέματος:45'
• Έτοιμο σε: 55'

ΥΛΙΚΑ

• 3 αβγά + 1 για το άλειμμα της πίτας
• 3 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
• 200γρ. τυρί κρέμα
• 2 φλιτζάνια φέτα μαλακή, τριμμένη με το χέρι
• 1 φλιτζάνι τριμμένο κασέρι
• 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
• ½ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 2 για το άλειμμα της πίτας
• 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
• 1½ φλιτζάνι σιμιγδάλι, ψιλό
• 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη για το άλειμμα του ταψιού
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο
• ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

• Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα 3 αβγά με το σύρμα. Προσθέτετε όλα τα υλικά της πίτας (γάλα, τυρί κρέμα, φέτα, κασέρι, κρεμμυδάκια, μαϊντανό, ελαιόλαδο, μπέικιν, σιμιγδάλι) και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτός χυλός. Πασπαλίζετε με το πιπέρι και το μπαχάρι.

• Μεταφέρετε το μίγμα σε ταψάκι αλειμμένο με μαργαρίνη και στρώνετε την επιφάνειά του με ένα κουτάλι.

• Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάτε το αβγό με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το απλώνετε στην επιφάνεια της πίτας. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά. Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή κρύα. olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
83772
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ