Αγαπημένη συνήθεια τα ζυμαρικά που θα αγαπηθεί ακόμα περισσότερο όταν φτιάξετε αυτό το πιάτο. • Μερίδες: 4 • Χρόνος προετοιμασίας: 10' • Χρόνος μαγειρέματος: 20' • Έτοιμο σε: 30'...
ΥΛΙΚΑ • 1 πακέτο (500γρ.) πέννες • ½ φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο • 1 κλωνάρι σέλερι (χωρίς τα φύλλα), πολύ ψιλοκομμένο • 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο • 1 κονσέρβα (400γρ.) ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, μαζί με το χυμό τους, κομμένα σε κύβους • 300γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε λεπτές φέτες • λίγη ξερή ρίγανη • ½ φλιτζάνι φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό • 200γρ. τυρί Σαν Μιχάλη τριμμένο • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βράζετε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα (υπολογίστε ότι θα ρίξετε και τις πένες) ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και το σέλερι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το λουκάνικο και σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνετε το σκόρδο και την πιπερίτσα, το σοτάρετε για άλλο ½ λεπτό (όχι παραπάνω, γιατί θα σκουρύνει και θα πικρίσει) και σβήνετε με τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, μαζί με το χυμό τους. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε περίπου 3/4 φλιτζανιού από το νερό στο οποίο βράζετε τα ζυμαρικά και τη ξερή ρίγανη και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι τα ντοματάκια σχεδόν να λιώσουν. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο σκεύος με τη σάλτσα. Μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με το βασιλικό και το τριμμένο τυρί. olivemagazine.gr 
|