facebook  youtube  twitter  instagram 25/7/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


  

Πεζοπορία με την ενορία της Διάβας [φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  24/07/2023 22:56:12
Πεζοπορία με την ενορία της Διάβας [φώτος]

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΙΑΒΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
ΤΗΛ. 24320 23645 www.inadd.net
[email protected] instagram: enoria.diavas

Το Σάββατο 22 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η πεζοπορία που διοργάνωσε η ενορία μας μαζί με τα μέλη της ομάδας πεζοπορίας της Διάβας.

Το πρωί στις 6:30 ξεκινήσαμε από την πλατεία της Διάβας με το Mini Bus METEORA ROCKS και παίρνοντας μαζί μας άτομα από τον ΟΣΕ Καλαμπάκας κατευθυνθήκαμε προς την Ιερά Μονή Βαρλαάμ. Η διαδρομή, αν και γνωστή σε όλους μας, φανταστικά. Σε όλη τη διαδρομή προς την Ιερά Μονή Βαρλαάμ ο οδηγός βουνού, Χρήστος Κόνης εκ Διάβας, μας ξεναγούσε στα θαυμαστά και όμορφα της φύσης.

Μετά από λίγο φτάσαμε στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ. Από εκεί δεκαέξι τολμηροί πεζοπόροι, καθότι ο καιρός υπήρχε ιδιαίτερα θερμός, με οδηγό τον οδηγό βουνού αρχίσαμε να κατεβαίνουμε το μονοπάτι. Είναι αδύνατο να χωρέσουν σε λέξεις οι ομορφιές της φύσης των Μετεώρων και η επιβλητική μορφή των Ιερών Μονών μας. Σημείο αέναης πνευματικής αναφοράς. Ο ήλιος, το χώμα, τα δέντρα, τα φύλλα των δέντρων, τα μονοπάτια, ο αέρας, η μυρωδιά της φύσης, όλα μαζί συνέθεταν ένα μυσταγωγικό πρωινό σκηνικό. 

Καθώς κατεβαίναμε ο οδηγός βουνού μας εξηγούσε πολλά σημεία της διαδρομής. Θαυμάσαμε τους πελώριους βράχους, τον ίσκιο που δημιουργεί η συνάντηση των μετεωρίτικων βράχων και των δέντρων των μονοπατιών, το πράσινο της φύσης που ηρεμεί, τη δροσιά των δέντρων. Σε κάποιο σημείο το βίωμα έγινε εντονότερο. Μέσα στην ομορφιά της φύσης που ο Θεός δημιούργησε με τρόπο καλλιτεχνικό, ακούγονταν οι ψαλμωδίες που προέρχονταν από την Ιερά Μονή Ρουσάνου, πραγματικά απίστευτη και μοναδική στιγμή μέσα στη φύση υπό τις ευλογιών των αγίων μορφών των μοναστηριών μας.

Τέλος, φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής. Εκεί όπου άρχισε να αχνοφέγγει το ξύλινο γλυπτό με τη μορφή του αγίου Παϊσίου. Σταθήκαμε και θαυμάσαμε με δέος την μορφή του αγίου. Όλοι μας εσωτερικά απευθύναμε μυστικές ικεσίες και δοξολογίες για τις ομορφιές της φύσης και της ζωής που ο Θεός μας δώρισε και μας δωρίζει. Ακολούθως, βγήκαμε στο δρόμο και βρεθήκαμε περικυκλωμένοι από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων. Κατευθυνθήκαμε προς την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά όπου και μας περίμενε ο οδηγός μας ο Στάθης για να μας μεταφέρει πάλι πίσω στην Διάβα.

Η διαδρομή, ομολογουμένως, υπήρξε πολύ καλύτερη απΆ ότι περιμέναμε. Όμως, ακόμη καλύτερα υπήρξαν τα συναισθήματα που βιώσαμε όλοι μέσα από αυτή τη συντροφιά, μέσα από αυτή τη συνάντηση. Ευχαριστούμε θερμά τον υπεύθυνο της ομάδας πεζοπορίας της Διάβας κ. Κώστα Μουζακιάρη για την όμορφη συνεργασία, η οποία θα συνεχιστεί. Ευχαριστούμε τα μέλη της ομάδας για την όμορφη παρέα, πορεία, πορεία στη φύση, πορεία στις στιγμές της ζωής. Ευχόμαστε ο Θεός να τους δίνει δύναμη στις πεζοπορίες ώστε να χαίρονται όσα πανέμορφα έπλασε ο Θεός με αγάπη. Ευχαριστούμε και τον κ. Νικόλαο Αβραμόπουλο, Εκκλησιαστικό Επίτροπο της ενορίας μας, που προσέφερε ως δωρεά την μεταφορά με το Mini Bus. Ευχαριστούμε και τον Στάθη τον οδηγό μας για την πολύ καλή επικοινωνία. Ευχαριστούμε πολύ τον οδηγό βουνού, τον δικό μας οδηγό κ. Χρήστο Κόνη για την όμορφη φυσική ξενάγηση.

Να σημειωθεί πως ο εφημέριος της Διάβας π. Ηρακλής Φίλιος, στην επιστροφή ανακοίνωσε με πρόταση του στα μέλη της ομάδας πεζοπορίας της Διάβας πως μία φορά τον χρόνο, στο εξωκλήσι του αγίου Γεωργίου Διάβας, εκεί όπου πήραν τα μέλη την απόφαση για τη σύσταση της ομάδας πεζοπορίας, να τελείται Θεία Λειτουργία στην οποία θα μνημονεύονται ιδιαιτέρως όλα τα μέλη της ομάδας πεζοπορίας για να έχουν υγεία και καλές διαδρομές στις πεζοπορίες που διοργανώνουν καθΆ όλη τη διάρκεια του έτους, πρόταση την οποία τα μέλη με χαρά αποδέχτηκαν.

Και εις άλλα, με υγεία, χαρά και ομόνοια, θαυμάζοντας τα μεγαλεία του Θεού, εκεί στον έξω κόσμο!Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
7G56D
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net 
Προτεινόμενα άρθρα


 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ