facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Πέρασε στα ψηλά και ασχολίαστο

Δημοσιεύθηκε από: Αναγνώστης  24/05/2021 00:39:45
Πέρασε στα ψηλά και ασχολίαστο
Στις 20-5-21 ημέρα Πέμπτη κατά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μεγάλη κουβέντα έγινε...

για την εγκατάσταση κτηνοτροφικής μονάδας στην Κ. Διάβας και για τις άδειες λειτουργίας σε καντίνες των Μετεώρων. Εμένα όμως μου κέντρισε το ενδιαφέρον:

1ον) Η αναφορά του Δημάρχου στον καινούργιο νόμο 4799/2021 που ψηφίστηκε, κατά τον οποίο όσοι Δήμοι έσπευσαν να τακτοποιήσουν έγκαιρα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν θα τους γίνει παρακράτηση στην επιχορήγηση των ΚΑΠ από το 2022 και μετά (βλέπε αρθ. του ekalampaka στις 14/5/2021 με τίτλο: "Ευχάριστα τα νέα για τον Δήμο Μετεώρων - Πολύ κοντά να γλιτώσει την παρακράτηση των 822.000 ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα").

2ον) Επίσης στο θέμα του Δ.Σ. που αφορούσε την έγκριση της τριμηνιαίας έκθεσης προϋπολογισμού Α΄ τριμήνου 2021, μεγάλη σημασία έχουν τα νούμερα που έδωσε ο αντιδήμαρχος οικονομικών για τον ισολογισμό του Α΄ τριμήνου 2021 όσον αφορά τις υποχρεώσεις μας προς τους προμηθευτές σε σχέση με τις υποχρεώσεις που είχε ο Δήμος Μετεώρων κατά τον ισολογισμό της περσινής έκθεσης Α΄ τριμήνου του 2020 απέναντι στους προμηθευτές. Συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος οικονομικών είπε ότι στην έκθεση Α΄ Τριμήνου του 2020 ο δήμος χρωστούσε στους προμηθευτές 2.429.061 ευρώ ενώ στη φετινή έκθεση Α΄ Τριμήνου 2021 ο δήμος χρωστάει στους προμηθευτές 294.732 ευρώ περίπου. Άρα μιλάμε για 2.135.000 ευρώ λιγότερα, άρα μιλάμε ότι ο Δήμος Μετεώρων δεν χρωστάει καθόλου και μόνο του χρωστούν.

Ρωτάω λοιπόν εγώ με το φτωχό μου το μυαλό, γιατί διαστρεβλώνεται η αλήθεια κάθε μέρα από αντιπολίτευση και κάποια ΜΜΕ;

Πού φαίνεται η κακοδιαχείριση των χρημάτων του Δήμου και των επιχορηγήσεων για τον COVID 19;

Πού στήριζε τις εκτιμήσεις της η αντιπολίτευση ότι «ποτέ δεν θα έρθουν ληξιπρόθεσμα», που μετά έγινε «θα έρθουν μόνο 600.000 ευρώ» ενώ ήρθαν γύρω στο ενάμισι εκατομμύριο ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές;

Πού φαίνεται ότι φορτώθηκε ο Δήμος μας με δάνειο αφού αυτά τα λεφτά ούτως ή άλλως τα χρωστούσε ο δήμος σε προμηθευτές και έπρεπε να τα πληρώσει;

Τα στοιχεία από τον ισολογισμό Α΄ Τριμήνου 2021 που έδωσε ο Αντιδήμαρχος οικονομικών, αλλά και η ανακοίνωση του Δημάρχου ότι το 60% των ληξιπρόθεσμων δηλαδή 822.000 ευρώ πρόκειται να ΜΗΝ παρακρατηθεί επειδή τακτοποιήθηκαν έγκαιρα οι οφειλές μας, δείχνουν ότι τα οικονομικά του Δήμου Μετεώρων αυτή την ώρα βρίσκονται σε καλό δρόμο και ουδεμία σχέση έχει η εικόνα τους με όσα ψεύτικα διαδίδονται εδώ και 20 μήνες. Κάποιοι, όμως, που ακόμα ζορίζονται που έχασαν τις εκλογές, συνεχίζουν να δείχνουν τη μιζέρια τους.

Ένας λογικός αναγνώστης



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
HSCFP
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ