Οι τομάτες είναι αυτή την περίοδο στα καλύτερά τους. Αρωματικές και πεντανόστιμες, δίνουν την βάση για ένα κλασικό μεζεδάκι. Οι τοματοκεφτέδες μυρωδάτοι και τραγανοί, περικλείουν την ελληνική ύπαιθρο σε κάθε μπουκιά,...
από τα απολαυστικά της μυρωδικά, την ανεπανάληπτη φέτα ως το πολύτιμο ελαιόλαδο, κάθε συστατικό σε αυτό το πιάτο μυρίζει Ελλάδα. ΥΛΙΚΑ • 1/2 κιλό ώριμες τομάτες • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του • 3 ξερά κρεμμύδια • 2 σκελίδες σκόρδο • 1/2 ματσάκι δυόσμο • 1/2 ματσάκι μαϊντανό • 3-4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη • 1/2 κ.γ. κόκκινο καυτερό πιπέρι • 1 αυγό • 150 γρ. τυρί φέτα • αλάτι και πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ • Τρίβουμε τη ντομάτα, αφαιρώντας την φλούδα, μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε δυόσμο, μαϊντανό και ρίγανη αφού τα ψιλοκόψουμε. • Στη συνέχεια, προσθέτουμε αλατοπίπερο, καυτερό πιπέρι, το αυγό ελαφρώς χτυπημένο, τη φέτα τριμμένη και ανακατεύουμε. • Συμπληρώνουμε το αλεύρι λίγο, λίγο ανακατεύοντας διαρκώς να πάρουμε έναν αραιό χυλό • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε εάν βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε από τον χυλό, κουταλιά-κουταλιά και αφήνουμε τους κεφτέδες να ψηθούν 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. • Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό iefimerida.gr
|