ΥΛΙΚΑ • 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες • 400 γρ. ρύζι Arborio ή Καρολίνα • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη...
• 2 μικρά κρεμμύδια • 1 σκελίδα σκόρδο • 4 κ.σ. ελαιόλαδο • 100 γρ. βούτυρο αγελάδας, σκληρό • 1 ποτηράκι λευκό κρασί • 1,5 lt ζωμός κοτόπουλου • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τηγανίστε τα μανιτάρια. Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με το ζωμό κοτόπουλου και αφήστε το σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει.
Παράλληλα ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα που χρησιμοποιήσατε για τα μανιτάρια, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίστε τα. Όταν το κρεμμύδι γίνει διάφανο, προσθέστε το ρύζι και σβήστε με το κρασί. Όταν απορροφηθεί όλο, ξεκινήστε να προσθέτετε με μία κουτάλα το ζωμό, ίσα – ίσα μέχρι να σκεπαστεί το ρύζι και ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να απορροφηθεί. Επαναλάβετε τη διαδικασία για όση ώρα χρειαστεί μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο, δηλαδή για περίπου 15-18 λεπτά. Κατεβάστε το από τη φωτιά και, αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ζωμό ακόμη, ώστε να μην είναι τελείως στεγνό. Προσθέστε το βούτυρο, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν καλά και σκεπάστε το ριζότο για δύο λεπτά. Μοιράστε το ριζότο σε μερίδες προσθέτοντας από πάνω τα μανιτάρια. vita.gr
|