facebook  youtube  twitter  instagram 25/7/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


  





Πέννες με μελιτζάνες και μοτσαρέλα στο χαρτί

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  01/08/2018 10:19:04
Πέννες με μελιτζάνες και μοτσαρέλα στο χαρτί
Η μακαρονάδα είναι ένα φαγητό που όταν έχεις τραπέζι σε θέλει μέσα στην κουζίνα μέχρι τη τελευταία στιγμή. Η pasta στο χαρτί σου λύνει τα χέρια, γιατί μπορείς να την ετοιμάσεις από πριν και απλά να την κρατήσεις ζεστή στο φούρνο μέχρι να έρθουν οι καλεσμένοι σου. Δεν λασπώνει και όσο μένει, οι μυρωδιές των υλικών «γνωρίζονται» καλύτερα μεταξύ τους...

• Μερίδες: 5
• Χρόνος προετοιμασίας: 30'
• Χρόνος μαγειρέματος: 20'
• Έτοιμο σε: 60'

ΥΛΙΚΑ

• 1 πακέτο πέννες
• 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
• 1 κονσέρβα κονκασέ
• 15 ντοματίνια
• 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
• 2 μελιτζάνες μέτριες, σε κυβάκια
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο, μικρό ή μια κουτ. γλυκού ξερό
• ¾ φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
• 2 μπάλες μοτσαρέλα, σε κυβάκια
• αλάτι, πιπέρι
• χαρτί για ψήσιμο στο φούρνο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC στον αέρα. Βράζετε τις πέννες στο μισό ακριβώς χρόνο απ’ όσο λέει το πακέτο. Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε με 3 κουταλιές ελαιόλαδο το κονκασέ, το σκόρδο, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Ανακατεύετε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά και ύστερα ρίχνετε και τα ντοματίνια. Τα φέρνετε μια δυo βόλτες, προσθέτετε το βασιλικό και κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά.

Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε τα κυβάκια της μελιτζάνας με 4 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο αλατάκι, ανακατεύοντας συνεχώς σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Παίρνετε μια γάστρα ή οποιοδήποτε σκεύος για το φούρνο που να είναι σχετικά στενό και βαθύ, όπως, ας πούμε το κεραμικό που ψήνετε το σουφλέ. Το ντύνετε με δύο στρώσεις χαρτί για το φούρνο, αφήνοντας να προεξέχει ένα μεγάλο κομμάτι που θα χρησιμέψει σαν καπάκι.

Βάζετε μέσα τις πένες, τα τυριά, τη σάλτσα, τις μελιτζάνες και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύετε απαλά και κλείνετε καλά την επιφάνεια με το χαρτί που περισσεύει. Αν το σκεύος έχει καπάκι, το καπακώνετε. Διαφορετικά, δεν πειράζει. Το χαρτί είναι από μόνο του αρκετό. Ψήνετε το φαγητό για 20 λεπτά και το σερβίρετε ζεστό.

olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
7G66D
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net



 
Προτεινόμενα άρθρα






























































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ