Το τρίπτυχο γεύση, χρώμα και άρωμα συναντάται σε μία σούπα που θα δώσει σίγουρα στις κρύες μέρες ξεχωριστή νοστιμιά. • Μερίδες: 5 • Χρόνος προετοιμασίας: 25' • Χρόνος μαγειρέματος: 60' • Έτοιμο σε: 1:25'...
ΥΛΙΚΑ • 4 πατάτες μεγάλες καθαρισμένες, σε μέτρια κομμάτια • 3 πράσα μέτρια, μόνο το λευκό μέρος, σε μέτριες ροδέλες • 2 κλωνάρια σέλινου, ψιλοκομμένα • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες • 40-50 ml ελαιόλαδο • 4-5 φέτες μπέικον καπνιστό, σε λεπτές λωρίδες • 5-6 ίνες Κρόκου Κοζάνης • 800 ml ζωμό κοτόπουλου, χλιαρό • 500 ml γάλα • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ • Σε ένα μπολ ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου και τον κρόκο Κοζάνης. Ανακατεύετε και αφήνετε κατά μέρος. • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα πράσα και το σέλινο, για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και το σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του, αλλά να μην ροδίσει γιατί θα πικρίσει. • Βγάζετε τα σοταρισμένα υλικά με μια τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το μπέικον, δυναμώνετε καλά τη φωτιά και το τηγανίζετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτετε τις πατάτες και τις σοτάρετε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας σχεδόν ασταμάτητα με μια ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσουν. • Ρίχνετε το ζωμό με τον κρόκο, το γάλα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Μόλις το μίγμα πάρει μια βράση χαμηλώνετε αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζετε για 45 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. • Αποσύρετε από τη φωτιά και πολτοποιείτε τη σούπα στο μπλέντερ, σε δόσεις. Τη μοιράζετε σε πιάτα, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως. olivemagazine.gr
|