Πατατόπιτα με γεμάτη γεύση με γραβιέρα, μυρωδικά και ελαιόλαδο, με πλούσιο χωριάτικο φύλλο. Απολαύστε την!...
ΥΛΙΚΑ • 1 ½ kg καθαρισμένες πατάτες • 2 αυγά • 200 γρ. Γραβιέρα Ώριμη κομμένη σε κύβους • 2 κ.σ. Γραβιέρα Ώριμη ή και Μακράς Ωρίμανσης, τριμμένη • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο • 4 κ.σ. ελαιόλαδο • 1 κούπα του τσαγιού γάλα • Αλάτι-πιπέρι • 6 χωριάτικα φύλλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και τις ξαναβάζουμε στην ίδια κατσαρόλα. Στην κατσαρόλα με τις πατάτες, προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τον δυόσμο, τα τυριά, τη γραβιέρα και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε (αν είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Σε ένα λαδωμένο ταψί, στρώνουμε τα 3 φύλλα, αφού τα λαδώσουμε. Απλώνουμε τη γέμιση και φακελώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Χαράζουμε και κόβουμε την πίτα, βρέχουμε με λίγο νερό και πουδράρουμε με λίγο ψιλό σιμιγδάλι. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά. minervahorio.gr
|