facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Πάσχα στη Διάβα...

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  26/04/2022 17:19:28
Πάσχα στη Διάβα...

Φωτογραφικό υλικό από το Πάσχα στην ενορία της Διάβας (www.inadd.net)

Μ. Σάββατο βράδυ: Χριστός Ανέστη!

Πλήθος κόσμου από την Διάβα και επισκέπτες συμμετείχε στην Ακολουθία της Αναστάσεως. Ο εφημέριος του ναού λίγο πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα διάβασε την Αναστάσιμο Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και στη συνέχεια έψαλλε μαζί με τους ψάλτες το ''Χριστός Ανέστη''.

Κάλεσε δε τον κόσμο να συμμετέχει στη Θεία Λειτουργία και να μην φύγει, καθότι όπως είπε η μετουσίωση του ''Χριστός Ανέστη'' πραγματώνεται και βιώνεται με μοναδικό τρόπο και ανάλογα με την πνευματική προετοιμασία του καθενός μόνο μέσα στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, όπου ο θάνατος πατείται, ο διάβολος δεν έχει εξουσία και ο άνθρωπος μπορεί να ελπίζει πως πράγματι η ζωή του έχει συνέχεια στην αιωνιότητα και δεν σταματά στο μνήμα.

Κυριακή Πάσχα: Εσπερινός Αγάπης

Πανηγύρισε το εξωκλήσι του αϊ Γιώργη στη Διάβα

Στις 25 Απριλίου πανηγύρισε το εξωκλήσι του αϊ Γιώργη στη Διάβα, στο δρόμο προς Κορομηλιά. Το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία, η αρτοκλασία και διαβάστηκε το ύψωμα του αγίου. Στην ιερά πανήγυρη συμμετείχε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και επισκέπτες.

Ο εφημέριος του ναού στο κήρυγμα του συνδύασε την ομορφιά της φύσης στην οποία βρέθηκαν με την ομορφιά του ανθρώπου πριν από την πτώση. Αναφέρθηκε στην αποστασία του ανθρώπου και στη διασάλευση της φυσικής ομορφιάς, σημειώνοντας πως το οικολογικό πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί μέσα από τον σεβασμό στο περιβάλλον και από δράσεις που το προστατεύουν και αναδεικνύουν. Τέλος, τόνισε εμφαντικά πως είμαστε διαχειριστές του περιβάλλοντος και όχι ιδιοκτήτες του.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
LWGJT
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ