facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Παστίτσιο - Ποιος είπε ότι είναι δύσκολο;

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  02/02/2016 10:58:03
Παστίτσιο - Ποιος είπε ότι είναι δύσκολο;
Μακαρόνια, σάλτσα κιμά με Ελαφρά συμπυκωμένο χυμό τομάτας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και μπεσαμέλ το τρίπτυχο της επιτυχίας για ένα ανεπανάληπτο παστίτσιο! Ποιος είπε ότι είναι δύσκολο;

• Μερίδες: Για 1 μέτριο ταψί φούρνου
• Χρόνος προετοιμασίας: 20'
• Χρόνος μαγειρέματος: 1:15'
• Έτοιμο σε: 1:35'...

ΥΛΙΚΑ

Για το παστίτσιο
• 500γρ. χοντρά μακαρόνια, (ή άλλο μακρύ ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
• 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 3 ασπράδια αβγών
• 1 κουτ. σούπας βούτυρο
• ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
• 1 1/2 φλιτζάνι μυζήθρα, ή / και κεφαλοτύρι, τριμμένα
• ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
• αλάτι

Για τη σάλτσα κιμά
• 750γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• 1½ φλιτζάνι "Ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ"
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
• 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
• 1/3 φλιτζανιού κρασί κόκκινο
• 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
• 1 ξύλο κανέλας
• αλάτι, πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ
• 8 κουτ. σούπας βούτυρο
• 8 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1½ λίτρο γάλα, χλιαρό
• 3 κρόκους αβγών
• ½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο
• αλάτι, άσπρο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βήμα 1: Ετοιμάζετε τη σάλτσα κιμά: Βάζετε τον κιμά όπως είναι σε μέτρια κατσαρόλα, πάνω από μέτρια φωτιά και με ξύλινη κουτάλα τον «σπάτε», μέχρι να αφήσει τα υγρά του και να ξεχωρίσει τελείως. Ρίχνετε στον κιμά το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και προσθέτετε το ελαιόλαδο.

Βήμα 2: Σοτάρετε το μίγμα μέχρι να αρχίζει να κολλάει στο πάτο της κατσαρόλας και το σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για 30 - 35 λεπτά μέχρι να πήξει και να δέσει.

Βήμα 3: Ετοιμάζετε τα μακαρόνια: Βράζετε σε μία κατσαρόλα 1 1/2 λίτρο νερό και προσθέτετε 1 κουτ. γλυκού αλάτι. Ρίχνετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και βράζετε για 6 – 7 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με το ελαιόλαδο, μέχρι να αλειφθούν καλά και να μην κολλάνε μεταξύ τους. Χτυπάτε τα ασπράδια, τα προσθέτετε στα μακαρόνια και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 4: Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ: Σε μία μέτρια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πάρει το αλεύρι λίγο χρώμα και το κατεβάζετε από την φωτιά. Κρατάτε 2 – 3 κουτ. σούπας από το χλιαρό γάλα, για να το ανακατέψετε με τους κρόκους και το υπόλοιπο το προσθέτετε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, για να μην σβολιάσει.

Βήμα 5: Βάζετε πάλι την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Σβήνετε την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο η κρέμα. Ανακατεύετε τους κρόκους των αβγών με τις 2-3 κουτ. σούπας γάλα που είχατε κρατήσει και μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα, τους προσθέτετε. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά να ενωθούν οι κρόκοι στην κρέμα. Τέλος προσθέτετε το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 6: Ετοιμάζετε το παστίτσιο: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα μέτριο ταψί φούρνου και το πασπαλίζετε με την φρυγανιά. Στρώνετε στο ταψί τα μισά μακαρόνια, τα πασπαλίζετε με 5 - 6 κουτ. σούπας τριμμένο τυρί και στρώνετε από πάνω όλη την σάλτσα του κιμά. Πασπαλίζετε με λίγο τυρί πάλι και στρώνετε ομοιόμορφα από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια.

Βήμα 7: Απλώνετε πάνω από τα μακαρόνια την μπεσαμέλ και την πασπαλίζετε με μοσχοκάρυδο. Ψήνετε το παστίτσιο για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα η μπεσαμέλ. olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
QCLNY
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα








































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ