facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Παρουσία της Βιβλιοθήκης στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  24/10/2022 14:33:52
Παρουσία της Βιβλιοθήκης στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης

Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας συμμετείχε στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης που διοργάνωσε το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με θέμα «Η εκπαίδευση σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης: κοινωνιολογικές αναγνώσεις». Το συνέδριο διεξήχθη από την Παρασκευή 21 έως Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο τίτλος της εισήγησης της Βιβλιοθήκης ήταν: «Λογοτεχνικές διαδρομές χωρίς σύνορα: η Λέσχη Ανάγνωσης του Καταστήματος Κράτησης των Τρικάλων». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κατάστημα Κράτησης των Τρικάλων και το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας για τα έτη 2021-2022. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε με δομημένο ερωτηματολόγιο στα μέλη της Λέσχης, με στόχο να μελετηθεί αν και κατά πόσο το πρόγραμμα προκαλεί ευκαιρίες για αυτοστοχασμό, αν έχει κάποια επίδραση στη ψυχολογική κατάσταση των κρατουμένων και πως αυτοί αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους ως ομάδα.

Μετά τη συμμετοχή τους στη Λέσχη Ανάγνωσης τα μέλη υιοθέτησαν μια πιο θετική οπτική στο τρόπο που λειτουργούν και σκέφτονται. Μέσα από τις συζητήσεις με τους δημιουργούς των έργων ανακάλυψαν νέες εκφάνσεις του εαυτού τους, βελτιώθηκε η διάθεσή τους, ενισχύθηκε η επιθυμία τους για ανάγνωση, ενώ παράλληλα τονώθηκε η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμησή τους. Η ανάγνωση ως εποικοδομητικός τρόπος διέλευσης του χρόνου, μείωσε τη πλήξη και λειτούργησε ως μέσο διαφυγής από τις καθημερινές ανησυχίες. Όντες αποκομμένοι από την οικογένεια, τους φίλους και την κοινωνία γενικά, η Λέσχη Ανάγνωσης πρόσφερε στα μέλη τη δυνατότητα να είναι μια κοινότητα αναγνωστών, παρά παραβατών.

Ευχαριστούμε τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής για την αποδοχή της πρότασής μας και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για την άρτια διεξαγωγή του συνεδρίου.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
1NW9J
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα












































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ