6/12/2021

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 
 
 

 
Παπούτσι με σόλα από ανακυκλωμένες μασημένες τσίχλες [video+φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  17/05/2018 09:56:59
Όσο όμορφη κι αν είναι μια μεγάλη πόλη, ιδίως οι πρωτεύουσες, δεν παύουν να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα σε αυτές, άλλα μεγαλύτερα και πολύ πιο κρίσιμα για τις ζωές των πολιτών και άλλα μικρότερα...

Πριν χρόνια, το Παρίσι αντιμετώπισε το πρόβλημα με τα πεζοδρόμια και τις πλατείες του να έχουν γεμίσει από τα περιττώματα των κατοικίδιων. Στη συνέχεια αυτό λύθηκε, με τους πολίτες να έχουν καθοριστική συμβολή σε αυτό. Από την άλλη, το Άμστερνταμ αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη συμπεριφορά των κατοίκων του, οι οποίοι μασούν την τσίχλα τους και μετά τη φτύνουν κάτω, σε δρόμους, πεζοδρόμια και όπου αλλού βρουν.

Γενικά, οι Ολλανδοί συνηθίζουν να φτύνουν κάτω την τσίχλα τους. Κάθε χρόνο, στους δρόμους της χώρας μαζεύονται γύρω στα 1,5 εκατομμύρια κιλά μασημένες τσίχλες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι δήμοι να ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ για να τις καθαρίσουν.

Οι Ολλανδοί είναι επινοητικοί άνθρωποι και γεννημένοι επιχειρηματίες. Συνδυασμός των δύο χαρακτηριστικών οδήγησε τις Αρχές της μητροπολιτικής περιοχής του Άμστερνταμ σε μια πρωτότυπη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος: κατασκεύασαν το «Gumshoe», ένα αθλητικό παπούτσι του οποίου η σόλα κατασκευάζεται από ανακυκλωμένες μασημένες τσίχλες.

Το καινούργιο ελαστικό ήταν προϊόν της συνεργασίας της Publicis One και της Gum-Tec. Μάλιστα, όπως μεταφέρει το ΑΜΠΕ, η τοπική φίρμα αθλητικών παπουτσιών σχεδίασε το «Τσιχλοπάπουτσο» κατά τρόπον ώστε στο κάτω μέρος της σόλας να είναι ο χάρτης του Άμστερνταμ.

greenagenda.gr

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
XJSUG
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα 


  © 2012-2021 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ