27/6/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 



Παντεσπάνι πορτοκάλι με πραλίνα και μπανάνα

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  30/01/2016 10:17:34
Μια εύκολη τούρτα που συνδυάζει τη σοκολατένια πραλίνα με τις μπανάνες και το πορτοκάλι, που της πάνε πολύ. Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

• Μερίδες: για μια φόρμα διαμέτρου 28εκ.
• Χρόνος προετοιμασίας: 15'
• Χρόνος μαγειρέματος: 35'
• Έτοιμο σε: 50'...

ΥΛΙΚΑ

• 3 αβγά
• 100γρ. αλεύρι μαλακό
• 30γρ. σιμιγδάλι ψιλό
• 100γρ. ζάχαρη
• 2γρ. μπέικιν πάουντερ
• ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• 200γρ. πραλίνα φουντουκιού
• 2 μπανάνες
• Για το σιρόπι
• 100ml νερό
• 160ml ζάχαρη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

• Βήμα 1: Αρχικά φτιάχνετε το σιρόπι. Βάζετε σε μια μέτρια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και τα βράζετε για περίπου 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

• Βήμα 2: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να διογκωθούν. Σταματάτε το χτύπημα με το μίξερ, προσθέτετε το ξύσμα πορτοκάλι, το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

• Βήμα 3: Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 28εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Βάζετε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.

• Βήμα 4: Μόλις βγάλετε το παντεσπάνι από το φούρνο το σιροπιάζετε όσο είναι ζεστό με το κρύο σιρόπι.

• Βήμα 5: Όταν κρυώσει το παντεσπάνι αλείφετε στην επιφάνεια του την πραλίνα φουντουκιού και απλώνετε πάνω τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες.




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
L8GIT
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα






 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ