facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Πάνω από το 91% το «Ναι» - Στο 36,6% η συμμετοχή

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  01/10/2018 09:23:19
Πάνω από το 91% το «Ναι» - Στο 36,6% η συμμετοχή
Στο δημοψήφισμα ψήφισαν πάνω από 650 χιλιάδες άτομα και περισσότεροι από το 90 % ψήφισαν «ναι», δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, υπογραμμίζοντας πως ο λαός έκανε μια πολύ σημαντική επιλογή, και η απόφαση που έλαβε δεν ήταν εύκολη, αλλά έπρεπε να ληφθεί...

Τώρα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ενδεχόμενη ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον, ανέφερε και απηύθυνε έκκληση στην αντιπολίτευση και σε όλα τα πολιτικά κόμματα να ενωθούν γύρω από το κρατικό και εθνικό συμφέρον και να ξεπεράσουν τα στενά κομματικά συμφέροντα.

Η αντιπολίτευση γνωρίζει και οι πολίτες γνωρίζουν ότι μια καλύτερη συμφωνία με την Ελλάδα δεν θα γίνει και δεν μπορεί να γίνει. Η ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση και δεν μπορεί να υπάρξει. Ας μην παίζουμε παιχνίδια με το μέλλον μας, είπε ο Ζόραν Ζάεφ.

Στην περίπτωση που δεν εξασφαλισθεί η πλειοψηφία που χρειάζεται για την ψήφιση στο Κοινοβούλιο των συνταγματικών αλλαγών που προβλέπονται η έσχατη λύση που μας απομένει είναι το δημοκρατικό εργαλείο των πρόωρων εκλογών , στα τέλη Νοεμβρίου, δήλωσε ο Ζάεφ.

Η διαδικασία πρέπει να επισπευστεί προκειμένου να δοθεί χρόνος στην βουλή των Ελλήνων να αποφασίσει για την συμφωνία πριν από τις ευρωεκλογές, ανέφερε.

Ο Ζ. Ζάεφ αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υπογραμμίζοντας πως και οι δύο παραμένουν προσηλωμένοι στην υλοποίηση της συμφωνίας.

Με καταμετρημένες τις ψήφους από το 97% των εκλογικών τμημάτων υπέρ του ΝΑΙ ψήφισε το 91,37% και υπέρ του ΟΧΙ το 5,64% .

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ καλεί το κοινοβούλιο να επικυρώσει το "ναι"

Το "90% και πλέον" των πολιτών που ψήφισαν σήμερα στο δημοψήφισμα ενέκρινε τη συμφωνία με την Ελλάδα και το κοινοβούλιο πρέπει να "επικυρώσει τη βούληση της πλειοψηφίας" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ. «Άνω του 90% του συνόλου των ψήφων ήταν υπέρ του "ναι", επομένως είναι η σειρά του Κοινοβουλίου να επικυρώσει τη βούληση της πλειοψηφίας» είπε ο Ζόραν Ζάεφ στο AFP.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί όλες τις πλευρές να "σεβαστούν" το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί όλες τις πλευρές να "σεβαστούν" το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματούχο της ΕΕ.

Πρόεδρος VMRΟ DPMNE: Ο λαός ψήφισε κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ο πρόεδρος του VMRΟ DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοφσκι δήλωσε μετά το δημοψήφισμα πως ο λαός ψήφισε κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν αποτελεί μόνον ήττα για τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά και για την εγκληματική διακυβέρνησης της χώρας , ανέφερε. Ερωτηθείς αν θα αποδεχθεί τις πρόωρες εκλογές ανέφερε πως ο Ζάεφ αντί για πρόωρες εκλογές να ετοιμάζει την πολιτική συνταξιοδότηση του.

Αλι Αχμέτι: Η ΠΓΔΜ έχει πολύ πιο σημαντικά πράγματα από τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές

Η σημερινή μέρα είναι σημαντική για όλους τους πολίτες, για τα θεσμικά όργανα, για τη δημοκρατία, δήλωσε ο ηγέτης του αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι.

Σήμερα, επιδείξαμε τη δημοκρατία, μια διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Αυτή η διαδικασία σημαίνει πρόοδο για το κλείσιμο του θέματος με την Ελλάδα. Απόψε, θέλουμε να πούμε ότι το Κοινοβούλιο πρέπει να λάβει αυτή τη σημαντική απόφαση για τη Συμφωνία με την Ελλάδα. Θα ψηφίσουμε. Λάβαμε την εντολή να εισέλθουμε στο ΝΑΤΟ, διότι δεν έχουμε άλλη εναλλακτική λύση. Το δημοψήφισμα ήταν συμβουλευτικό, δήλωσε ο ηγέτης του DUI .

Ερωτηθείς αν δεν γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές, είτε πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές, ο Αχμέτι είπε ότι η πΓΔΜ έχει πολύ πιο σημαντικά πράγματα από τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Ταλάτ Τζαφέρι: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι προς το καλύτερο μέλλον για όλους τους πολίτες της πΓΔΜ

Ο πρόεδρος των Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι συνεχάρη για την ψηφοφορία στο δημοψήφισμα χωρίς επεισόδια και την ειρηνική και δημοκρατική διαδικασία της ψηφοφορίας. Οι πολίτες απέδείξαν ότι έχουν το επίπεδο πολιτικού πολιτισμού των δημοκρατικά ανεπτυγμένων χωρών, αλλά κυρίως ανήκουν στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, δήλωσε ο Τζαφέρι ... Με την ευκαιρία αυτή, ο Τζαφέρι συνεχάρη όλους τους εγχώριους θεσμούς για την ειρηνική εκλογική διαδικασία, χωρίς να αναφερθούν σοβαρές παρατυπίες.Οι πολίτες σήμερα έθεσαν τα θεμέλια της μελλοντικής “ Μακεδονίας”. Η φωνή της «κυρίαρχιας» είναι εκείνη που αποφασίζει για το μέλλον αυτής της χώρας. Ελπίζω και ελπίζουμε ότι η απόφαση υπέρ της κυριαρχίας θα είναι προς το καλύτερο μέλλον για όλους τους πολίτες της ΠΓΔΜ, δήλωσε ο Τζαφέρι.

Ένωση Πολιτών MOST: Στο 36,6% η τελική εκτίμηση για την συμμετοχή των ψηφοφόρων

Η προσέλευση των ψηφοφόρων στο σημερινό δημοψήφισμα είναι 36,6 % εκτίμησε η Ένωση Πολίιτών MOST κατά τη συνέντευξη Τύπου το βράδυ.. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Ντάρκο Αλέξοφ είπε ότι μεταξύ των εγκύρων ψηφοδελτίων, το 94,2% ήταν «NΑΙ» και το 5,8% «ΟΧΙ» με περιθώριο σφάλματος +/- 0-3%. Δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας στην ελεύθερη τηλεφωνική γραμμή 080 080 080 οι πολίτες ανέφεραν συχνότερα ότι δεν μπορούσαν να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου επειδή δεν ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Η προκαταρκτική αξιολόγηση του δημοψηφίσματος θα ανακοινωθεί από την Ένωση πολιτών MOST σε συνέντευξη Τύπου αύριο.Η Ένωση Πολιτών MOST παρακολούθησε τη σημερινή ψηφοφορία με περισσότερους από 1.500 παρατηρητές.

Σε 1.160 εκλογικά κέντρα, που επιλέχθηκαν σύμφωνα με τυχαίο και αντιπροσωπευτικό δείγμα, αναπτύχθηκαν παρατηρητές, οι οποίοι κάλυπταν το 33% του συνολικού αριθμού των εκλογικών κέντρων.

Μεγαλύτερη η συμμετοχή στις αλβανικές περιοχές. Δεν υπήρχε στους εκλογικούς καταλόγους το όνομα του πρόεδρου της Βουλής και του πρώην προέδρου της χώρας

Η συμμετοχή στις αλβανικές περιοχές της ΠΓΔΜ ήταν οριακά υψηλότερη απ' ότι στις υπόλοιπες περιοχές δείχνουν τα στοιχεία από την εφορευτική επιτροπή του δημοψηφίσματος . Μέχρι τώρα, συνήθως η συμμετοχή στις αλβανικές περιοχές ήταν 10% χαμηλότερη.

Το ποσοστό του ΝΑΙ σε πολλές αλβανικές περιοχές υπερβαίνει το 95%, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές είναι λίγο κάτω από το 90%..

Πάντως από τα παράδοξα του δημοψηφίσματος είναι ότι ο πρόεδρος της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι και ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν διότι δεν υπήρχε το όνομά τους στους εκλογικούς καταλόγους.

amna.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
BMVYJ
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ