facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Πανηγυρίζει το εξωκλήσι των Αγίων Πάντων στη Μύκανη - Με λαμπρότητα ο Πανηγυρικός Εσπερινός [26 φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  13/06/2020 23:58:19
Πανηγυρίζει το εξωκλήσι των Αγίων Πάντων στη Μύκανη - Με λαμπρότητα ο Πανηγυρικός Εσπερινός [26 φώτος]
Τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, στο εξωκλήσι των Αγίων Πάντων στη Μύκανη Οξύνειας...

Αύριο Κυριακή 14 Ιουνίου, ώρα 7.30 π.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία η θεία Λειτουργία.

Η Κυριακή των Αγίων Πάντων - Το νόημα της εορτής

Η Κυριακή των Αγίων Πάντων είναι η τελευταία Κυριακή του «Πεντηκοσταρίου». Με αυτήν τελειώνει ο κινητός κύκλος των εορτών που άρχισε από την Α΄Κυριακή του Τριωδίου (Τελώνου και Φαρισαίου).

Η Κυριακή των Αγίων Πάντων είναι η σφραγίδα της εορταστικής αυτής περιόδου, που μας παρουσιάζει τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος, τους Αγίους Πάντες. Είναι απόδειξη του έργου της Εκκλησίας και παρουσιάζει όσους αγαθά αγίασε το Πνεύμα το Άγιο στον κόσμο.

Έστω κι αν η εορτή ξεκίνησε για τους Αγίους Μάρτυρες και επεκτάθηκε στη συνέχεια για Πάντες τους Αγίους, οι Άγιοι Πατέρες θέσπισαν τη συλλογική αυτή εορτή για να μας δείξουν ότι κατεβαίνει το Άγιο Πνεύμα στον κόσμο και ανεβαίνει στον ουρανό ο χοϊκός άνθρωπος.

Οι πριν αποξενωμένοι από το Θεό γίνονται "ένα" με αυτόν, έχοντας τη δυνατότητα να γίνουν Άγιοι. Και έτσι η ανθρωπότητα διά των Αγίων Πάντων αναπλήρωνει το πεπτωκός εκείνο τάγμα των Αγγέλων.

Ακόμη, επειδή υπάρχουν πολλοί άγνωστοι και αφανείς άγιοι, γνωστοί στο Θεό, «νέφος μαρτύρων», αυτούς τους αγνώστους τιμά η Εκκλησία. Είναι, θα λέγαμε, το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη της Ορθοδοξίας η παρούσα εορτή.

Η εορτή καθιερώθηκε ακόμη διότι κρίθηκε επιβεβλημένο να συναθροισθούν όλοι οι γνωστοί και άγνωστοι Άγιοι σε μια κοινή εορτή για να υπογραμμισθεί μ' αυτόν τον τρόπο ότι όλοι μαζί αγωνίσθηκαν για ένα Χριστό, σε ένα κοινό στάδιο της αρετής και υπό ενός Τριαδικού Θεού στεφανώθηκαν και συνέστησαν την "μίαν Εκκλησίαν", προτρέποντας και εμάς να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις "τον ίσον αγώνα" με αυτούς, ώστε και εμείς να μπορέσουμε να συναριθμηθούμε μετά των Αγίων του.

Τέλος η εορτή συνεστήθη ακόμη για τους "επιγενησομένους αγίους", αυτούς δηλαδή που θα γίνουν στη συνέχεια άγιοι. Θα λέγαμε ότι η εορτή έχει και προληπτικό χαρακτήρα εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να περιλαμβάνει κάθε πιστό του σήμερα και του αύριο.

φώτος από σελίδα του «Athanasios Raptis» στο facebook

myagpan1

myagpan2

myagpan3

myagpan4

myagpan5

myagpan6

myagpan7

myagpan8

myagpan9

myagpan10

myagpan11

myagpan12

myagpan13

myagpan14

myagpan15

myagpan16

myagpan17

myagpan18

myagpan19

myagpan20

myagpan21

myagpan22

myagpan23

myagpan24

myagpan25

myagpan26



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
HSCEP
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα












































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ