24/5/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 



Πανακότα με ζελέ βύσσινο

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  14/10/2017 10:12:34
Ο έτοιμος πουρές βύσσινου περιέχει αρκετή ζάχαρη. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα βύσσινα για να φτιάξετε πουρέ, το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο γλυκό...

ΥΛΙΚΑ (για 8 ατομικά φορμάκια ή για μια στρογγυλή φόρμα του κέικ)

Για το ζελέ βύσσινο
• 300 γρ. έτοιμος πουρές βύσσινου (στα μεγάλα σουπερμάρκετ) ή 400 γρ. βύσσινα, χωρίς κουκούτσια
• 100 γρ. ζάχαρη άχνη
• 2 φύλλα ζελατίνας, των 5 γρ. το καθένα, μαλακωμένα σε ένα μπολ με νερό και στυμμένα

Για την πανακότα
• 500 ml κρέμα γάλακτος
• 150 γρ. ζάχαρη
• ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
• 3 φύλλα ζελατίνας, των 5 γρ. το καθένα, μαλακωμένα σε ένα μπολ με νερό και στυμμένα
• 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
• 150 ml σιρόπι βύσσινο, προαιρετικά, για το σερβίρισμα
• 100 γρ. φρέσκα βύσσινα, προαιρετικά, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζελέ βύσσινο: Σε περίπτωση που επιλέξουμε τα φρέσκα βύσσινα αντί του έτοιμου πουρέ, τα περνάμε από το multi και στη συνέχεια από χονδρή σίτα, ώστε να πάρουμε τον πουρέ τους. Βάζουμε τον πουρέ, έτοιμο ή σπιτικό, μαζί με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε και, αφού πάρει μια βράση, προσθέτουμε τις μαλακωμένες ζελατίνες. Ανακατεύουμε καλά ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα και γεμίζουμε τη φόρμα σε ύψος 1 εκ. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.

Πανακότα: Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, βράζουμε την κρέμα μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα και στη συνέχεια προσθέτουμε τις μαλακωμένες ζελατίνες.

Σουρώνουμε το μείγμα επάνω στο γιαούρτι και ομογενοποιούμε. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και προσθέτουμε το νέο μείγμα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να πήξει καλά.

Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά το γλυκό σε ένα πιάτο, ρίχνοντας λίγο ζεστό νερό στα τοιχώματα του σκεύους ώστε να ξεφορμαριστεί εύκολα, και σερβίρουμε, ιδανικά με σιρόπι βύσσινο και φρέσκα βύσσινα.

tovima.gr




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
37126
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα







 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ