facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Παναγιώτα Δριτσέλη: Το 2023 ο λόγος θα δοθεί στους πολίτες

Δημοσιεύθηκε από: Παναγιώτα Δριτσέλη  30/12/2022 09:27:43
Παναγιώτα Δριτσέλη: Το 2023 ο λόγος θα δοθεί στους πολίτες

Το 2023 θα είναι χρονιά μεγάλων προκλήσεων και για την κοινωνία και τη χώρα αλλά και τον πλανήτη συνολικότερα. Το ερώτημα είναι ένα και βρίσκεται στο μυαλό όλων μας. Με ποια κοινωνικά αναχώματα, με ποιες πολιτικές προστατευτικές για την ζωή μας θα πορευτούμε σε νέα άγνωστα και πιθανόν, αχαρτογράφητα προβλήματα. Μπορούμε, ωστόσο, να είμαστε βέβαιοι για ένα πράγμα. Οι συνταγές της κρίσης που μας οδήγησαν σε όξυνση των προβλημάτων στη χώρα μας είναι ήδη ξεπερασμένες. Η απερχόμενη συντηρητική και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση συνεχίζει να υπερασπίζεται αυτό το μοντέλο που χρεοκόπησε τη χώρα κι οδήγησε την κοινωνία σε πολλαπλά αδιέξοδα. Θυμίζουμε τις οικονομικές κρίσεις, απόρροια του χρέους και των σκανδάλων στα δημόσια οικονομικά, την υγειονομική κρίση, την κρίση της ακρίβειας, την κρίση των θεσμών και της δημοκρατίας μέσα από τις παρακολουθήσεις. Σε όλες αυτές τις κρίσεις, η σημερινή κυβέρνηση που απέρχεται, δημιούργησε μεγαλύτερα προβλήματα απ΄ όσα κλήθηκε να διαχειριστεί. Αρνητική πρωτιά της χώρας σε όλα. Από τον αντίκτυπο της πανδημίας μέχρι τον πληθωρισμό και τις τιμές, την ανεργία, τον διεθνή θεσμικό διασυρμό με τις υποκλοπές.

Τι προσδοκούμε, λοιπόν, για το 2023; Να συμβαδίσουμε καταρχάς με την διεθνή τάση, η οποία δεν είναι άλλη από την επαναφορά του ανθρώπου και των αναγκών του στο επίκεντρο της πολιτικής. Σε παγκόσμια κλίμακα αυτό συμβαίνει ήδη. Η επιστροφή της Βραζιλίας σε ένα πιο σοσιαλιστικό δρόμο είναι γεγονός. Η ήττα των ακραίων συντηρητικών στις ΗΠΑ, επίσης. Η δέσμευση της Ευρώπης σε παρεμβάσεις κοινωνικής πολιτικής καθΆ υπέρβαση των σκληρών δημοσιονομικών κανόνων είναι εξίσου σημαντική εξέλιξη. 

Συνεπώς, οι εκλογές του 2023 στη χώρα μας θα δώσουν απάντηση σε αυτό ακριβώς το δίλλημα. Νεοφιλελευθερισμός ή κοινωνία; Αισχροκέρδεια ή έλεγχος; Υποκλοπές ή δημοκρατία; Εισπρακτικά κοράκια ή κοινωνικός ιστός; Τα διλήμματα αυτά οδηγούν σε ένα και μόνο ερώτημα. Προοδευτική διακυβέρνηση με απλή αναλογική με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και τον Αλέξη Τσίπρα στην θέση του οδηγού ή επιστροφή σε μια ακόμα αντικοινωνική διακυβέρνηση της δεξιάς; Η κοινωνία έχει ήδη απαντήσει σε αυτά τα διλήμματα. Έχει επιλέξει τον δρόμο της αλλαγής, γνωρίζει ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα προς όφελος της δίκαιης ανάπτυξης με την συμπερίληψη όλων κι αυτό θα επισφραγίσει με την στάση της στις επερχόμενες εκλογές.

Παναγιώτα Δριτσέλη


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
O0JM8
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ