17/9/2019

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 Παναγιώτα Δριτσέλη: «Αλλάζει η εικόνα στο σύνολο των δομών εκπαίδευσης του Νομού Τρικάλων»

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  23/05/2019 15:38:56
Εκπαιδευτικές δομές των Τρικάλων και της Καλαμπάκας επισκέφτηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, συνοδευόμενη από τα στελέχη Βάσω Κωστοπούλου, Δημήτρη Μανώλη, Θανάση Μπουλογιώργο, Γιώργο Λουλέ και Λάμπρο Παπαευθυμίου...

Στόχο των επισκέψεων αποτέλεσε η διαρκής καταγραφή της προόδου, σε σχέση με την δημόσια παιδεία του Νομού, ο εντοπισμός αναγκών και προβλημάτων, καθώς και η ανάδειξη του θετικού έργου των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες και σε όλα τα εκπαιδευτικά αντικείμενα. Στο πλαίσιο αυτό, η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το Ειδικό Γυμνάσιο Τρικάλων, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας, το δημόσιο ΙΕΚ Τρικάλων και το παράρτημά του στην Καλαμπάκα.

Σε ό,τι αφορά τις δομές της ειδικής εκπαίδευσης κοινός παρονομαστής όλων των παρατηρήσεων ήταν οι προοπτικές αναβάθμισης που προσφέρουν οι 4.500 χιλιάδες διορισμοί, των οποίων η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει από το Υπουργείο Παιδείας. Αντίστοιχα, όπως επισημάνθηκε, φέτος τα εκπαιδευτικά κενά ελαχιστοποιήθηκαν κι όλες οι ειδικότητες καλύφθηκαν έγκαιρα. Σε σχέση με τις κτιριακές υποδομές και τις λειτουργικές ανάγκες, οι εκπαιδευτικοί τόνισαν την ανάγκη να επιταχυνθούν οι προσπάθειες, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ειδική εκπαίδευση της Καλαμπάκας, ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η εκπαιδευτική διαδικασία και το εκπαιδευτικό κλίμα.

Σε σχέση με την ποιοτική επαγγελματική κατάρτιση που προσφέρει το δημόσιο ΙΕΚ σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα, η αποδοχή των παιδιών στο έργο του είναι ήδη τεράστια, οι νέοι του Νομού Τρικάλων επιλέγουν σταθερά τις ειδικότητες που προσφέρονται κι οι οποίες είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τις παραγωγικές ανάγκες του Νομού και τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας. Στο ίδιο πλαίσιο λειτουργεί και πρόγραμμα μαθητείας, εντάσσοντας έτσι το ΙΕΚ Τρικάλων στις πιο σύγχρονες δημόσιες δομές εκπαίδευσης και κατάρτισης της χώρας. Όπως τονίστηκε από τον διευθυντή της δομής και νέες ειδικότητες αναμένεται να προσφερθούν στους νέους την επόμενη χρονιά, με δεδομένο το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον της νεολαίας του Νομού για τα προγράμματα του ΙΕΚ.

Όπως σημείωσε η Παναγιώτα Δριτσέλη, η ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης θα συνεχιστεί καθώς προγραμματίζονται άλλες 10.000 διορισμοί εκπαιδευτικών στα επόμενα δύο χρόνια, ενώ θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε η ειδική εκπαίδευση του Νομού Τρικάλων, αλλά και η δημόσια επαγγελματική κατάρτιση να καταστούν πρότυπες για το σύνολο της χώρας.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
VHQSE
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 


 

καιρός Καλαμπάκα


 
Προτεινόμενα άρθρα


 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 

  © 2012-2018 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ