facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Παγωτό μόκα

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  03/08/2016 13:19:56
Παγωτό μόκα
Καλό το έτοιμο παγωτό, αλλά και το "σπιτικό" έχει τη δική του χάρη και νοστιμιά. Σε αυτή τη συνταγή του δίνουμε γεύση καφέ, μόκα δηλαδή και το γαρνίρουμε με λαχταριστή σάλτσα σοκολάτας...

• Μερίδες: 6
• Χρόνος προετοιμασίας: 25'
• Χρόνος μαγειρέματος: 0'
• Έτοιμο σε :25'
• Χρόνος αναμονής: 6 ώρες

ΥΛΙΚΑ

• 3 κρόκους αβγών
• 100γρ. ζάχαρη άχνη
• 600ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
• 1 κουτ. σούπας καφέ στιγμιαίο
• 2 κουτ. σούπας Bailey’s ή Kalhua

Για τη σάλτσα σοκολάτας

• 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
• 100ml γάλα φρέσκο
• 50ml κρέμα γάλακτος
• 2 κουτ. σούπας Bailey’s ή Kalhua

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και τον καφέ και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε και το ποτό.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και με μια πλατιά κουτάλα ανακατεύετε το 1/3 από αυτή στο μίγμα των αβγών.

Ρίχνετε το νέο μίγμα στην υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύετε με απαλές κυκλικές κινήσεις.

Μεταφέρετε το τελικό μίγμα σε φόρμα από σιλικόνη ή σε μεταλλική φόρμα καλυμμένη με μεμβράνη και τη βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.

Για να φτιάξετε τη σάλτσα σοκολάτας: Βάζετε τα κομματάκια της κουβερτούρας σε ένα μπολ και ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το ρίχνετε πάνω από τη σοκολάτα και με μια πλατιά κουτάλα ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί η σάλτσα, οπότε προσθέτετε το λικέρ και ανακατεύετε για λίγο ακόμη. Αφήνετε να κρυώσει.

Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη 15 λεπτά πριν σερβίρετε, το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και το κόβετε φέτες. Το σερβίρετε περιχύνοντας με σάλτσα σοκολάτας. olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
M8HJ7
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ