21/9/2020

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 


 
Π. Δριτσέλη: Κομματικοποιείται η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, εξισώνονται τα πτυχία των κολλεγίων για τον διορισμό εκπαιδευτικών στη δημόσια παιδεία

Δημοσιεύθηκε από: Παναγιώτα Δριτσέλη  16/01/2020 10:31:05
Με το νομοσχέδιο “Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις”, το οποίο συζητείται αυτές της ημέρες στη Βουλή εισάγονται δύο σκανδαλώδεις διατάξεις, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με το κράτος δικαίου και πλήττουν βάναυσα την δημόσια παιδεία...

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 50 του νομοσχεδίου εισάγεται η δυνατότητα στους αποφοίτους κολλεγίων, που δεν δικαιούνται ακαδημαϊκή ισοδυναμία του πτυχίου τους από τον ΔΟΑΤΑΠ, να παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για τον διορισμό τους στη δημόσια εκπαίδευση. Με τον τρόπο αυτό θίγεται το σύνολο των εκπαιδευτικών των δημοσίων Πανεπιστημίων, των οποίων τα πτυχία με τη συγκεκριμένη διάταξη υποβαθμίζονται.

Το δεύτερο σκανδαλώδες ζήτημα είναι αυτό της εξάρτησης της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων από την “αξιολόγηση”, μέσω της νέας δομής που ιδρύει το Υπουργείο Παιδείας με το όνομα “Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης”, η οποία θα είναι άκρως κομματική και διορισμένη από την κυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτό, μόνο οι κομματικά αρεστές διοικήσεις των πανεπιστημίων θα έχουν πρόσβαση σε κονδύλια, ενώ τα Πανεπιστήμια που δεν διοικούνται από “ημετέρους” θα αντιμετωπίζουν διαρκή υποχρηματοδότηση.

Άριστοι οι απόφοιτοι των κολλεγίων, καθολικός κομματικός έλεγχος στα δημόσια Πανεπιστήμια το όραμα της Νέας Δημοκρατίας για την εκπαίδευση της χώρας.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
Q1LOY
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 


 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 

  © 2012-2018 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ