facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Όχι στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  07/02/2021 12:40:48
Όχι στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας
Η αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς από την κυβέρνηση, έρχεται σε μια περίοδο που οι στρατευμένοι νέοι υπηρετούν σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους...

Η θητεία για ένα νέο και την οικογένειά του, αποτελεί οικονομική “αιμορραγία”, αφού καλείται να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το κόστος των μετακινήσεών του, της στοιχειώδους ψυχαγωγίας του, ακόμα και ειδών ένδυσης και στολής, δηλαδή υποχρεωτικών ειδών που δεν παρέχονται επαρκώς από την υπηρεσία. Η οικονομική παροχή του κράτους προς τον φαντάρο που υποτίθεται ότι πρέπει να καλύπτει όλα τα παραπάνω εξαντλείται στο ποσό των 8,62 ευρώ κάθε μήνα, κοροϊδία δηλαδή.

Σε όλη αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, έχουν προστεθεί και οι κίνδυνοι που διατρέχουν οι στρατευμένοι νέοι από την πανδημία μέσα στα στρατόπεδα λόγω των ειδικών συνθηκών θαλαμισμού, εκπαίδευσης και γενικά διαβίωσης. Όλο το διάστημα του τελευταίου χρόνου, είναι δεκάδες οι καταγγελίες, οι διαμαρτυρίες από στρατόπεδα και πλοία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν είτε ανύπαρκτα, είτε ελλιπή μέτρα κατά του κορονοϊού. Η κυβέρνηση όμως κωφεύει. Με όλα αυτά δεν προκαλεί σε κανέναν εντύπωση το γεγονός ότι μεγάλα στρατόπεδα και Μονάδες, έχουν γίνει εστίες αυξημένης διασποράς του covid 19. 

Μέσα σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση έρχεται να αυξήσει τη θητεία, για να ενισχύσει όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Όμως η αύξηση της θητείας όπως και τα υπόλοιπα μέτρα (εξοπλιστικά, προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών κ.α), είναι ενταγμένα σε ένα σύνολο κυβερνητικών σχεδιασμών που δεν έχουν ως προτεραιότητα την άμυνα της χώρας, αλλά τους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ κατά προτεραιότητα.

Τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι πλήρως ενταγμένα στα αμερικανονατοϊκά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή. Τον ίδιο στόχο υπηρετούν συνολικά η δομή και η διάταξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια γίνονται με αυστηρά Νατοϊκά κριτήρια. Αυτός ο Νατοϊκός προσανατολισμός ενισχύεται και με τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, την οποία στηρίζουν, εκτός από την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

Αυτό επιβεβαιώνεται στην πράξη από την αποστολή τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων σε 12 αποστολές εκτός συνόρων, τη δέσμευση για αποστολή φρεγατών του πολεμικού ναυτικού στα στενά του Ορμούζ, την πολεμική αεροπορία να περιπολεί στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, την πρόθεση για αποστολή συστοιχιών Patriot στη Σαουδική Αραβία, την αποστολή πολιτικού προσωπικού σε Λιβύη, Ιράκ, ακόμα και στο Μάλι, ως προπομπό της αποστολής και στρατιωτικών δυνάμεων κ.ά.

Όλα τα παραπάνω εξυπηρετούν την επιδίωξη των επιχειρηματικών ομίλων της χώρας να διαδραματίσουν ρόλο-κλειδί στην εκμετάλλευση του πλούτου της ευρύτερης περιοχής, στα επικίνδυνα σχέδια για τους λαούς, που οδηγούν στον πόλεμο, στην αλλαγή συνόρων, στον κατακερματισμό, σε προσαρτήσεις, που γεννούν το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Στον ίδιο σχεδιασμό εντάσσονται και οι προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών και οπλιτών βραχείας ανακατάταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις. Εκεί τους διαθέτει η κυβέρνηση όπως έκαναν και οι προηγούμενες.

Ποιος εκπαιδεύει αυτό το προσωπικό; Είναι καθημερινές οι συνεκπαιδεύσεις και οι κοινές ασκήσεις με τα πιο επίλεκτα τμήματα του αμερικάνικου, του ισραηλινού και άλλων στρατών που έχουν διακριθεί να δολοφονούν λαούς, να τεμαχίζουν χώρες, να γίνονται στρατοί κατοχής, να σπέρνουν τον όλεθρο και την καταστροφή. Έχουν καμία σχέση όλα αυτά με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, με την άμυνα της Ελλάδας; Ασφαλώς όχι.

Έχουν όμως σχέση με την προώθηση των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου που χρησιμοποιεί τις Ένοπλες Δυνάμεις ως άσσο στο μανίκι του, ως εργαλείο. Η κυβέρνηση της Ν.Δ, όπως και προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, εκμεταλλεύονται τα αδιέξοδα στα οποία έχει φέρει εκμεταλλευτικό σύστημα και η πολιτική της, χιλιάδες άνεργους νέους εργατικών και αγροτικών οικογενειών, που αναγκάζονται να αναζητήσουν επαγγελματική διέξοδο στο στρατό για να έχουν εξασφαλισμένο ένα πιάτο φαΐ. Και βέβαια προορίζονται για κρέας στα κανόνια του ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό το ΚΚΕ δεν στρέφεται ενάντια σε αυτά τα νέα παιδιά και στο δικαίωμα τους σε μια αξιοπρεπή ζωή, αλλά στην πολιτική της κυβέρνησης και στον προσανατολισμό που αυτή δίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τάσος Τσιαπλές,
μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ
μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Στρατευμένους



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
0LV8I
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ