facebook  youtube  twitter  instagram 18/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Όταν ο παππού σου χειροκροτούσε τους ΙΝΔΟΥΣ στην Αθήνα [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Φ. ΣΑΜΑΝΟ  08/01/2022 19:28:57
Όταν ο παππού σου χειροκροτούσε τους ΙΝΔΟΥΣ στην Αθήνα [ΣΧΛ]

Ποτέ οι Έλληνες δεν ήμασταν ενωμένοι, πάντα μια μειοψηφία τάσσεται με τον ισχυρό. Στην κατοχή είχαμε τους συνεργάτες των Γερμανών, με την απελευθέρωση τάχθηκαν στο πλευρό των Άγγλων και με τη βοήθεια των Αμερικάνων ανέλαβαν την εξουσία μετά τον εμφύλιο. Δωσίλογοι, γερμανοτσολιάδες, αγιογδύτες, πάντα στο πλευρό της εξουσίας, της όποιας εξουσίας.

Το βράδυ της πρωτοχρονιά του 2022 στην πλατεία Συντάγματος είχαμε την παρουσία μεταναστών και κυρίως Πακιστανών. Το Πακιστάν έγινε κράτος το 1947 μέχρι τότε ήταν μέρος της Ινδίας. Σαν Βρετανική αποικία η Ινδία έδινε άνδρες για τα βρετανικά στρατεύματα, και ειδικά από την περιοχή του Πακιστάν. Το Δεκέμβρη του 1944 στην Αθήνα η 4η μεραρχία των ΙΝΔΩΝ έλαβε μέρος στη μάχη, τότε οι φασίστες χειροκροτούσαν. Σήμερα ενοχλούνται με την παρουσία τους στο Σύνταγμα. Τους εμίρηδες που πολλοί από αυτούς χρηματοδοτούν τζιχανιστές τους κάνουν τεμενάδες. Μίσος τρέφουν για το φτωχό Έλληνα και το φτωχό αλλοδαπό.

Μια ψυχή κυριευμένη από μίσος είναι μια άρρωστη ψυχή. Πολλές κυριευμένες ψυχές από μίσος είναι επικίνδυνος φασισμός. Η πλέον λανθασμένη μορφή αντίδρασης ενός λαού, απέναντι στην αδικία, την αδιαφορία, τη διαφθορά, την αλαζονεία, τον αυταρχισμό του κράτους είναι να ποτιστεί ο ίδιος με φασιστικό μίσος.

Μάθε επιτέλους την αλήθεια: Τι είναι αυτό που τρέφει τον εξαπατημένο; Τι είναι αυτό που τον κάνει να προτιμά το ψέμα από την αλήθεια; Η ελπίδα θα μπορούσε να πει κάποιος ίσως η άγνοια θα ανέτεινε ο άλλος. Περισσότερο από όλα όμως φαίνεται ότι οι άνθρωποι επιλέγουν το ψέμα επειδή τις περισσότερες φορές ταιριάζει καλύτερα στις επιθυμίες τους. Πολλές φορές η αλήθεια λέγεται ωμά και κατάμουτρα. Λέγεται χωρίς περιστροφές, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο, για αυτόν που την ακούει να την αποδεχτεί, επειδή δεν του αρέσει.

Έτσι όσο και αν γράφουμε και ξαναγράφουμε αλήθειες οι αναγνώστες θα προτιμούν να διαβάζουν πιο ευχάριστα πράγματα, αναγνώσματα που οι καλοί ήρωες (ακροδεξιοί, εθνικιστές, άγιοι με χρυσές προσωπίδες κλπ) θα νικούν τους κακούς. Είναι πολύ ευχάριστα και καθησυχαστικά τα παραμύθια που μας αφήνουν να ταυτιζόμαστε με τους καλούς, τους όποιους καλούς του εκάστοτε αφηγήματος.

Έτσι μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος, αν και είναι αλήθεια ότι τελευταία όλο και πιο δυσεύρετος είναι ο καλός ύπνος χωρίς ηρεμιστικές ουσίες. Οπότε κουρασμένοι και θολωμένοι οι απεγνωσμένοι άνθρωποι αρέσκονται να είναι με τους καλούς. Αλίμονο, οι άδικοι και οι κακοί δεν είναι μαζί μας . Δεν κατηγορώ αυτούς που ασκούν εξουσία, αλλά αυτούς που είναι πρόθυμοι να υπακούσουν.

Φ. ΣΑΜΑΝΟ



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
Nick (10/1/2022 3:58:42 πμ):

Ε αφού οι Ινδοί βοήθησαν το 44 την Αθήνα και οι παππούδες κάποιων τους χειροκροτούσαν (και προφανώς καλά έκαναν τότε).... ας βοηθήσουμε όλοι μαζί στον εξισλαμισμό της Ελλάδας!!


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
04893
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ