facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Ωράριο κατά το οποίο ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Διάβας είναι ανοικτός [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  26/03/2020 13:08:15
Ωράριο κατά το οποίο ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Διάβας είναι ανοικτός [ΣΧΛ]

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΙΑΒΑΣ

Ωράριο κατά το οποίο ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Διάβας είναι ανοικτός.
Ενημέρωση προς τους ενορίτες...

• Πέμπτη 26/03/2020
  5 μ.μ. - 7 μ.μ.

• Παρασκευή 27/03/2020
  6 μ.μ. - 8 μ.μ. (ιερέας)

• Σάββατο 28/03/2020
  5 μ.μ. - 7 μ.μ.

• Κυριακή 29/03/2020
  9 π.μ. - 11 π.μ. (ιερέας)

• Δευτέρα 30/03/2020
  6 μ.μ. - 8 μ.μ. (ιερέας)

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
Μίνα Καλκάνη (27/3/2020 4:57:11 μμ):

Σεβαστέ Πρόεδρε και μέλη του ΕΣ
Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας στην καλοπροαιρετη απορία και ανησυχία μου σχετικά με το πως μπορεί να παραμείνει ανοιχτός και προσβάσιμος για τους πιστούς ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Διάβας χωρίς να κινδυνέψει και ο πιο απλός πιστός!Θέλω να πιστεύω πως θα εφαρμοστούν κατά γράμμα οι σχετικές σύμφωνα με το ΦΕΚ 872/Β /16-4-20 για το καλό όλων.
Εύχομαι καλή δύναμη στον αγώνα σας!Είθε η Παναγία να μας δώσει δύναμη και υπομονή για να ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση !
Καλή Ανάσταση


ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΒΑΣ (27/3/2020 12:09:37 μμ):

Κα. Καλκάνη, καλημέρα σας.

Ο Ιερός Ναός παραμένει ανοιχτός, αφού σύμφωνα με το ΦΕΚ της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 872/Β/16-3-2020):

1. Επιτρέπεται μόνο η προσέλευση πιστών, για ατομική προσευχή με βραχεία παραμονή τους στον χώρο λατρείας, τηρουμένης της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση τα δύο (2) μέτρα μεταξύ τους… Οι υπεύθυνοι των χώρων λατρείας οφείλουν να διασφαλίζουν ότι τηρείται ανά πάσα στιγμή η ως άνω αναλογία αριθμού πιστών/τετραγωνικών και η απόσταση μεταξύ των πιστών, καθώς και όλα τα μέτρα υγιεινής που έχουν θεσπίσει οι αρμόδιες αρχές. Στις εισόδους των χώρων λατρείας θα πρέπει να υπάρχει συσκευή με απολυμαντικό/αντισηπτικό ή ισοδύναμης δράσης προϊόν, προς ελεύθερη χρήση από τους πιστούς.

7. Επιτρέπεται η συνέχιση των διοικητικών λειτουργιών των χώρων θρησκευτικής λατρείας.

Συμπερασματικά και συμφώνως προς τις παραπάνω παραγράφους του ΦΕΚ (872/Β/16-3-2020), κάθε Ιερός Ναός έχει τη δυνατότητα να ενεργεί όπως ορίζεται. Η παρ. 7 αναφέρεται στην άσκηση των διοικητικών λειτουργιών του εφημερίου.

Στην ενορία μας τηρούνται αυστηρώς και απαρεγκλίτως οι παραπάνω παράγραφοι. Το ΦΕΚ δεν αναφέρει πουθενά το κλείσιμο των Ιερών Ναών, αλλά προσδιορίζει με σαφήνεια τον τρόπο με τον οποίο θα παραμένουν ανοικτοί, αλλά ταυτόχρονα, με ευθύνη προς το κοινωνικό σύνολο, καθορίζει τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να τηρεί ο Ιερός Ναός ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του.

Σχετικά με τις εύλογες απορίες σας, στον ναό υπάρχουν δύο αντισηπτικά (και στις δύο εισόδους από την εσωτερική πλευρά), οι εικόνες απολυμαίνονται με καθαρό οινόπνευμα, όπως και τα υπόλοιπα μέρη με τα οποία έρχονται σε επαφή οι πιστοί που έρχονται να ανάψουν ένα κεράκι και να προσευχηθούν για λίγο. Η συλλογή των λιωμένων κεριών δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη, όταν όμως αυτό συμβεί, και για να αποφευχθούν οι έντονες ανησυχίες σας, θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης (για τη συλλογή και τη μετακίνηση). Να σημειωθεί πως τις ώρες που ο ναός παραμένει ανοιχτός αερίζεται συχνά.

Όσοι πιστοί έρχονται στον ναό δεν έρχονται μαζικώς αλλά κατά διαστήματα. Τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης (αντισηπτικά, αποστάσεις κ.τ.λ.). Επίσης, έχει επισημανθεί και εξακολουθεί να επισημαίνεται προς τους πιστούς, πως δεν είναι ανάγκη καθ’ όλο το διάστημα που διανύουμε να ασπάζονται το χέρι του ιερέα, τον σταυρό, τις εικόνες, αλλά να εκφράζουν διά της προσκυνήσεως την πίστη και το σεβασμό τους. Βέβαια, κατανοείτε πως δεν σημειώνεται κοσμοπλημύρα κατά τις ώρες που ο ναός παραμένει ανοιχτός, κι αυτό συμβάλλει στην συστηματικότερη τήρηση των μέτρων προφύλαξης.

Το γεγονός ότι ο ναός παραμένει ανοιχτός μόνο για το άναμμα κεριού και προσευχή κατά μόνας, δεν σημαίνει πράξη υπερβάλλοντος ζήλου αλλά πιστή τήρηση των προκαθορισμένων μέτρων έτσι όπως αυτά κατοχυρώνονται στο δημοσιευμένο ΦΕΚ της Κυβέρνησης. Αυτά εξασφαλίζει η Κυβέρνηση μέσα από το ΦΕΚ, αυτά μπορούμε και να πραγματοποιούμε. Στον ναό δεν τηρείται τίποτε περισσότερο απ’ όσα μας επιτρέπεται να ασκήσουμε. Επίσης, όσον αφορά τον Επίσκοπο μας Σταγών & Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητο, στην ενορία μας δεν γίνεται τίποτε χωρίς την ευλογία του Επισκόπου, καθώς οτιδήποτε άλλο αποτελεί ανυπακοή στον ίδιο που στέκεται ‘’εἰς τύπον και τόπον Χριστοῦ’’ (Ιγνατίου Θεοφόρου, Προς Μαγνησιείς Επιστολή).

Λόγω του γεγονότος ότι συνάνθρωποι μας δεν καθίσταται δυνατόν να ανάψουν ένα κεράκι και να προσευχηθούν για λίγο στον ιερό ναό, εγκαινιάστηκε γραμμή επικοινωνίας και στήριξης. Οποιοσδήποτε ενορίτης του Αγίου Δημητρίου Διάβας, μπορεί τούτες τις δύσκολες ώρες να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον ιερέα της ενορίας, να συζητήσει, να εκφράσει τους προβληματισμούς και αγωνίες του, καθ’ όλο το 24ωρο ή μέσω e mail.

Καλή Ανάσταση!


Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου






Μίνα Καλκάνη (26/3/2020 7:45:37 μμ):

Με άπειρο σεβασμό,γιατί να ανοίγει ο Ιερός Ναός;θα υπάρχει άτομο που θα απολυμαινει τις Άγιες Εικόνες,το παγγάρι ,τα κεράκια ,τα άτομα που συλλέγουν τα λύωμένα κεράκια ; τα πόμολα της πόρτας;Θα δίνονται μάσκες;απολυμαντικά;Τι λέει ο Σεβασμιότατος γι αυτήν την πράξη υπερβάλλοντος ζήλου;Η πίστη μας δεν κινδυνεύει ,οι πιστοί κινδυνεύουν ....


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
CNWZK
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ