15/10/2021

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

  

 

 

 

 

 
Ώπα! Τι έχουμε εδώ;

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  25/06/2020 02:24:09
Θα μπορούσα απλά να βάλω αυτή τη φωτογραφία εδώ να υπάρχει και να αφήσω τα σχόλια μόνο στο αναγνωστικό κοινό, όμως θα μπω και εγώ στον πειρασμό να κάνω το δικό μου σχόλιο ή καλύτερα να δανειστώ την ατάκα ...

της θρυλικής ταινίας «Ο Νονός»: «Keep your friends close, but your enemies closer», δηλαδή «κράτα τους φίλους σου κοντά, αλλά τους εχθρούς σου πιο κοντά» («και τους κουμπάρους κοντύτερα», θα προσθέσω εγώ). Φράση που λέγεται πως έχει τις επιρροές της στον «Ηγεμόνα», το περίφημο «εγχειρίδιο» προς ηγέτες που έγραψε ο Ιταλός διπλωμάτης, πολιτικός, στοχαστής και συγγραφέας Νικολό Μακιαβέλλι.

Η συγκεκριμένη στρατηγική θα μπορούσε να ταιριάζει εξίσου και στους δύο πολιτικούς άντρες της φωτογραφίας, οι οποίοι πιθανόν στη χθεσινή συζήτησή τους να προσπάθησαν να ανιχνεύσουν προθέσεις, διαθέσεις και επόμενες κινήσεις ο ένας του άλλου.

Ο πολιτικός χώρος στον οποίο ανήκουν δεν αφήνει περιθώρια για μεγάλες και ηχηρές διασπάσεις. Δεν το θέλουν άλλωστε ούτε οι ίδιοι. Δεν το θέλει ούτε το κόμμα στο οποίο ανήκουν, που στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές προσπάθησε -με την προτροπή ακόμα και του ίδιου του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη- να συγκεράσει δυνάμεις και υποψηφιότητες για να κερδίσει περισσότερους «μπλε» δήμους.

Δεν ξέρουμε αν η πορεία των δύο πολιτικών ανδρών θα οδηγήσει σε μία εκλογική σύγκρουση ή τελικά θα έχουμε συγχώνευση/απορρόφηση δυνάμεων. Πάντως, κακού κακού, οι δύο άνδρες θα πρέπει να είναι γνώστες και ενός άλλου αποφθέγματος του Μακιαβέλλι:

«Τους αντιπάλους σου ή πρέπει να τους παίρνεις με το μέρος σου ή να τους εκμηδενίζεις».
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
LWGJT
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα

 


  © 2012-2021 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ