24/5/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 



Ομελέτα φούρνου με πατάτες, κολοκυθάκια και ανθότυρο

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  25/06/2018 10:24:09
Η ομελέτα με πατάτες στον φούρνο είναι ένα ελαφρύ αλλά πολύ χορταστικό γεύμα, που γίνεται ακόμη πιο νόστιμο με τα κολοκυθάκια και τον ανθότυρο. Την ετοιμάζετε εύκολα και τη σερβίρετε με μία σαλάτα εποχής...

• Μερίδες: 6
• Χρόνος προετοιμασίας: 15'
• Χρόνος μαγειρέματος: 1:10'
• Έτοιμο σε: 1:25'

ΥΛΙΚΑ

• 4 αβγά
• 1 νεροπότηρο γάλα πλήρες
• 500γρ. πατάτες καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
• 500γρ. κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες ή ροδέλες
• 4 κουτ. σούπας βούτυρο
• 200γρ. ανθότυρο τριμμένο με τα δάχτυλα
• 150γρ. παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυρί τριμμένο
• 1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
• αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα μέτριο ταψάκι. Ετοιμάζετε τα λαχανικά και κάνετε μια πρώτη στρώση με πατάτες. Αλατοπιπερώνετε, κάνετε δεύτερη στρώση με κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το μισό ανθότυρο, τη μισή παρμεζάνα και το μισό δυόσμο.

Συνεχίζετε με τρίτη στρώση από πατάτες, τέταρτη στρώση από κολοκυθάκια αλατοπιπερώνοντας κάθε φορά και μετά πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ανθότυρο, την παρμεζάνα και το δυόσμο.

Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού σας. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε λίγο ακόμη να πάρει χρώμα η ομελέτα από πάνω και την ξεφουρνίζετε. Σερβίρετε την ομελέτα ζεστή ή χλιαρή κόβοντας σε κομμάτια.

olivemagazine.gr




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
K82I7
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα







 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ