facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Ομάδα Πρωτοβουλίας Χασιωτών: Ευχαριστήριο στον Μητροπολίτη μας κ. Θεόκλητο

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  10/11/2020 21:50:56
Ομάδα Πρωτοβουλίας Χασιωτών: Ευχαριστήριο στον Μητροπολίτη μας κ. Θεόκλητο
Αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθύνουμε προς τον Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ κ. Θεόκλητο, τις θερμότερες από καρδιάς ευχαριστίες μας για την μεγάλη ευλογία που μας πρόσφερε η παρουσία του στον Γάβρο και Άγιο Δημήτριο ΧΑΣΙΩΝ...

Και τον ευχαριστούμε γιατί διαπιστώνουμε με χαρά μεγάλη την ειλικρινή και βαθιά πνευματική σχέση που σφυρηλατεί από την πρώτη μέρα του ερχομού του στην ιστορική Επισκοπή των ΣΤΑΓΩΝ, Μητρόπολη ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ σημερα, κάτι που τον καθιστά ποιμενάρχη της καρδιά μας.

Ο κ. Θεόκλητος στην επίσκεψή του στα χωριά μας, γνώρισε ανθρώπους, γεύτηκε τη Χασιώτικη φιλοξενία, γνώρισε την τοπική ιστορία και παράδοση, αισθάνθηκε την απλοχεριά της Θείας πλαστουργίας, ήρθε σε επαφή με τα πολιτιστικά και πολιτισμικά στοιχεία των Χασίων που δημιούργησαν τα χέρια και το πνεύμα αγιασμένων μορφών της Αγιομετεωριτικής μοναστικής πολιτείας και κοσμούν σήμερα την περιοχή μας και που εμείς οι Χασιώτες πιστεύουμε ότι αποτελούν «ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΕΩΡΑ»!!

Είμαστε γεμάτοι χαρά και αγαλλίαση καθώς ο κ. Θεόκλητος αντιλαμβάνεται πλήρως τις αγωνίες μας και την προσπάθειά μας να αναδείξουμε όλον αυτόν τον πολιτιστικό και φυσικό πλούτο και να τον εντάξουμε στο τοπικό τουριστικό προϊόν ούτως ώστε τα Χάσια να ενταχθούν σ΄ αυτό καθώς αποτελούν μια ιδανική περιοχή για την άσκηση δράσεων στον τομέα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Η μεγαλύτερή μας ικανοποίηση όμως προκύπτει από την ανταπόκρισή του στο όνειρό μας να διασώσουμε και αναδείξουμε σημαντικά Βυζαντινά και μεταβυζαντινά στοιχεία όπως τα σπηλαιώδη μονύδρια και ασκηταριά που χωροθετούνται επί του βραχώδους συμπλέγματος που αναδύεται μεταξύ των οικισμών Αγίου Δημητρίου και Γάβρου (Άγιος Θεοδόσιος, Άγιος Νικόλαος και Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής κ.α.).

Πιστεύουμε πως η στήριξη αυτή του Ποιμενάρχου μας έρχεται σε μια στιγμή όπου αναμένονται να ασκηθούν και άλλες δράσεις που αναδεικνύουν την περιοχή των Χασίων όπως τα έργα του αναρριχητικού Κέντρου και όσα άλλα υποστηρικτικά προς αυτό, αναμένεται να σχεδιαστούν και που όταν ολοκληρωθούν θα συμβάλλουν στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας ενισχύοντας την πρόοδο των Χασιωτών συμβάλλοντας στην ανάγκη τα Χάσια να παραμείνουν μια περιοχή ζωντανή κοινωνικά, παραγωγικά και οικονομικά.

Σεβασμιώτατε, για όλους αυτούς τους λόγους δεχθείτε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

                            Ο Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
                   Ιωάννης Καραθανάσης                     Χαράλαμπος Ζούζουλας



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
W36U2
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ