facebook  youtube  twitter  instagram 24/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Ομάδα εθελοντών «Angels With Paws Meteora GR»: «Μη μολύνετε το περιβάλλον μας όταν ταΐζετε αδέσποτα»

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  23/03/2022 15:26:52
Ομάδα εθελοντών «Angels With Paws Meteora GR»: «Μη μολύνετε το περιβάλλον μας όταν ταΐζετε αδέσποτα»

Η δυσαρέσκεια που προκαλούν εικόνες σε κεντρικά σημεία του Δήμου Μετεώρων και μη κεντρικά, είναι μεγάλη. Έχει παρατηρηθεί και έχουν ενημερώσει την ομάδα μας πολίτες για σημεία της πόλης που έχουν γίνει μικροί σκουπιδότοποι, από ανθρώπους που ταΐζουν αδέσποτα ζώα.

Ως ομάδα εθελοντών παρατηρήσαμε και οι ίδιοι κάποια από αυτά τα σημεία με μεγάλη μας λύπη, επικοινωνήσαμε με τον Υπεύθυνο Αντιδήμαρχο για κάποια αδέσποτα που περιφέρονται σε αυτά τα σημεία και τι μπορεί να γίνει με αυτά. Εκείνος μας ενημέρωσε ότι είναι γνώστης ορισμένων αδέσποτων που πρέπει να απομακρυνθούν από συγκεκριμένο χώρο, ώστε να γίνει ιατρική εξέταση αρχικά και στείρωση. Αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα γιατί το συγκεκριμένο αδέσποτο είναι πολύ φοβικό, έχει γεννήσει πρόσφατα και δεν μπορεί να πιαστεί. 

Η παραπάνω διευκρίνιση γίνεται για να μην υπάρξουν «άδικες» κατηγορίες ότι δεν έχει γίνει ενημέρωση και πόσο μάλλον προσπάθεια να πιαστεί το αδέσποτο με τα κουτάβια του. Σε αυτή την περίπτωση οφείλουμε να γνωρίζουμε ως πολίτες, ότι ορισμένα αδέσποτα που είναι φοβικά θέλουν χρόνο ώστε να ημερέψουν και να πιαστούν.

Ωστόσο, τίποτα δεν δικαιολογεί την εικόνα ενός σκουπιδότοπου.

Ο πραγματικός φιλόζωος οφείλει να μη μολύνει το περιβάλλον όταν ταΐζει κάποιο αδέσποτο, αφήνοντας πλαστικά, αλουμινόχαρτα, σακούλες, μπουκάλια, κονσέρβες και τενεκεδάκια. Είναι παράνομο και απαράδεκτο να μη σεβόμαστε το περιβάλλον μας και τουλάχιστον θλιβερό σε έναν τόπο που σε λίγο καιρό θα επισκεφθούν τουρίστες από όλο τον κόσμο και θα έρθουν αντιμέτωποι με τέτοιες εικόνες ντροπής.

Ως ομάδα στο εξής, αν χρειαστεί θα καθαρίσουμε εθελοντικά τέτοια σημεία αλλά θα αναφέρουμε όποιον πολίτη δούμε να μολύνει το περιβάλλον όταν ταΐζει κάποιο αδέσποτο, αφήνοντας σκουπίδια.

Οι τρόποι για να βοηθήσει κάποιος στο θέμα των αδέσποτων είναι πολλοί και εφικτοί αρκεί να επικοινωνήσει κανείς με τον Δήμο και με εθελοντές για να βρεθούν οι λύσεις. Γιατί οι λύσεις υπάρχουν σε αυτήν την πόλη, δυστυχώς όμως υπάρχουν και άνθρωποι που είτε «σαμποτάρουν τις λύσεις», είτε πολύ απλά δε σέβονται τον εαυτό τους και έπειτα το περιβάλλον.

«Φιλοζωία σημαίνει Παιδεία και Σεβασμός»

Η ομάδα εθελοντών «Angels With Paws Meteora GR»


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
2R015
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ