facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το μάθημα της κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  17/06/2022 12:45:24
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το μάθημα της κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις τελευταίες βουτιές έκαναν οι μικροί μαθητές κολυμβητές ολοκληρώνοντας με επιτυχία τον κύκλο των 8 μαθημάτων κολύμβησης στα Δημοτικά σχολεία. Στα Τρίκαλα, το μάθημα υλοποιήθηκε σε τρεις περιόδους των 8 κολυμβητικών μαθημάτων στο δημοτικό κολυμβητήριο Τρικάλων, με τη συμμετοχή 30 σχολείων του νομού κατόπιν κλήρωσης ανά τμήμα ξεχωριστά (μεμονωμένα) εφαρμόζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ορίζονται από την ΓΓΑ για την πρόληψη Covid-19.

Η πρώτη περίοδος (29-11-2021 έως 4-2-2022) με τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων: ΔΣ Βαλτινού, 7ου ΔΣ Τρικάλων, ΔΣ Παλαιομονάστηρου, 1ου ΔΣ Οιχαλίας, ΔΣ Ριζώματος, 22ου ΔΣ Τρικάλων, 3ου ΔΣ Καλαμπάκας, ΔΣ Πιαλείας, 4ου ΔΣ Τρικάλων και 28ου ΔΣ Τρικάλων.

Η δεύτερη περίοδος (7-2-2022 έως 1-4-2022) με τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων: ΔΣ Μεγάλου Κεφαλόβρυσου, ΔΣ Μεγαλοχωρίου, 9ου ΔΣ Τρικάλων, ΔΣ Μεγάλων Καλυβίων, ΔΣ Πηγής, ΔΣ Πετρωτού, 2ου ΔΣ Καλαμπάκας, 17ου ΔΣ Τρικάλων, 11ου ΔΣ Τρικάλων και 2ου ΔΣ Τρικάλων.

Η τρίτη περίοδος (4-4-2022 έως 10-6-2022) με τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων: 12ου ΔΣ Τρικάλων, ΔΣ Βασιλικής, ΔΣ Πύλης, 25ου ΔΣ Τρικάλων, 2ου ΔΣ Οιχαλίας, 3ου ΔΣ Τρικάλων, 5ου ΔΣ Τρικάλων, 10ου ΔΣ Τρικάλων, 1ου ΔΣ Καλαμπάκας και 31ου ΔΣ Τρικάλων.

Μετά από μια παύση δυο περίπου χρόνων λόγω covid, οι μικροί μαθητές κολυμβητές επέστρεψαν στις δράσεις τους και συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε όλο τον κύκλο των μαθημάτων.

Οι μικροί μαθητές κατάφεραν να εξοικειωθούν με το υγρό περιβάλλον και να αποκτήσουν βιωματικές γνώσεις των βασικών κανόνων ασφάλειας και υγιεινής. Μέσα από την παιγνιώδη μορφή διδασκαλίας από τους εξειδικευμένους γυμναστές στο αντικείμενο της κολύμβησης οι μαθητές απέκτησαν τις βασικές δεξιότητες επίπλευσης και προώθησης στο νερό, καθώς και τις απαραίτητες γνώσεις για μια ασφαλή και δια βίου καλή σχέση με την κολύμβηση.

Η κολύμβηση, σύμφωνα με έρευνες, αποτελεί την ιδανικότερη μορφή άσκησης και επηρεάζει τόσο την υγεία όσο και την ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών, ενισχύοντας την αυτοεκτίμησή τους και αναπτύσσοντας την αυτοπεποίθησή τους.

Ο σημαντικότερος όμως λόγος που η εκμάθηση της κολύμβησης στα σχολεία τυχαίνει μεγάλης κοινωνικής αποδοχής, είναι η πρόληψη των επικίνδυνων καταστάσεων στο νερό. Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα με την πληθώρα των ακτών χρειάζεται και είναι απαραίτητο η κολύμβηση να διδάσκεται από την σχολική ηλικία.

Έχοντας ως αποκλειστικό γνώμονα τα οφέλη που προσκομίζουν οι μικροί μαθητές από το μάθημα της κολύμβησης, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ΤΕΦΑΑ, αστική και υπεραστική συγκοινωνία, Δήμοι ) συνεργαστήκαμε άψογα και τη φετινή σχολική χρονιά για την επιτυχή και ασφαλή διεξαγωγή του μαθήματος.

Καλό Καλοκαίρι!


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
FQBDN
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ