facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Οι παλιοί έχουν χρέη και οι νέοι παίρνουν επιδοτήσεις μισό εκατομμύριο ευρώ

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  19/06/2020 01:37:50
Οι παλιοί έχουν χρέη και οι νέοι παίρνουν επιδοτήσεις μισό εκατομμύριο ευρώ
φώτο αρχείου
Μπορεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμπάκας να τελεί υπό εκκαθάριση και να ζητά δικαστικώς άδεια για να εκποιήσει τα ακίνητά του (δείτε σχετικά εδώ), o Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Μετεώρων, που επί της ουσίας τον «διαδέχθηκε», λογικά πρέπει να σφύζει από ευρωστία...

Και το λέμε αυτό γιατί συμπεριλαμβάνεται στη «χρυσή λίστα» των Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών που εντάχθηκαν σε πρόγραμμα επιχορήγησης από το ΠΑΑ 2014-2020.

Το ποσό που θα λάβει (τμηματικά και σε βάθος πενταετίας) ανέρχεται σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ. Για την ακρίβεια παραμονές των εθνικών εκλογών είχε εγκριθεί το ποσό των 500.000 ευρώ (το μέγιστο επιτρεπόμενο) αλλά μετά από αίτημα του συνεταιρισμού (με ημερομηνία 10/6/2020) για τροποποίηση του προϋπολογισμού, περιορίσθηκε σε 456.815,46 ευρώ.

Σκοπός της χρηματικής αυτής ενίσχυσης, όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση βάσει της οποίας υλοποιείται το πρόγραμμα είναι «η συσπείρωση των παραγωγών σε ομάδες ή οργανώσεις στο τομέα της γεωργίας που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις της αγοράς, να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη, να διευρύνουν τον αριθμό των πιθανών αγοραστών και να μειώσουν το ανά παραγωγό κόστος παραγωγής».


Σχετικά άρθρα:

Θέλει να πουλήσει ακίνητά της η πρώην ΕΑΣ Καλαμπάκας - Αίτημα στο Ειρηνοδικείο Καλαμπάκας
Στην εκποίηση ακινήτων ιδιοκτησίας του θέλει να προβεί ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΣΥΝ. ΠΕ. ο οποίος τελεί υπό εκκαθάριση. Μάλιστα για να μπορέσει να προχωρήσει στη διαδικασία,...



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
WISUF
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ