facebook  youtube  twitter  instagram 24/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Οι μελέτες, η ανάρτηση του ekalampaka, η Κωνστάντιος και οι μηνύσεις

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  07/04/2021 23:14:15
Οι μελέτες, η ανάρτηση του ekalampaka, η Κωνστάντιος και οι μηνύσεις
Η τροποποίηση του προϋπολογισμού και γενικότερα διαχείριση του δημοσίου χρήματος στάθηκε αφορμή άλλη μία φορά να ανάψουν τα αίματα και να ειπωθούν βαρείς χαρακτηρισμοί και λόγια ένθεν κακείθεν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Όλα ξεκίνησαν από μία παρατήρηση του Γιάννη Παπαμιχαήλ αναφορικά με τους κωδικούς του προϋπολογισμού όπου φέρεται να έχουν περί τις 480.000 ευρώ για «λοιπές μελέτες» και τον προβληματισμό του γιατί -εφόσον υπάρχουν χρήματα- θέλουν να προσθέσουν και άλλα 188.000 €.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αντώνης Τούλας ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα χρήματα που φαίνονται στον προϋπολογισμό είναι «αέρας», ότι πρόκειται για χρήματα που είχε αποδεχτεί στις 6/6/2019 η προηγούμενη δημοτική αρχή από μία επιχορήγηση ποσού 781.800 € που δόθηκε στο δήμο μας από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Μάλιστα ο Αντώνης Τούλας αναφέρθηκε και σε ανάρτηση της ιστοσελίδας μας (δείτε εδώ) όπου αναφέρεται ότι κοινοποιήθηκε στο δήμο από το Υπουργείο Εσωτερικών έγγραφο με το οποίο ζητείται να υποβληθούν όλα τα δικαιολογητικά για το πώς ξοδεύτηκαν τα 390.000 €, δηλαδή η πρώτη δόση των 781.800 €, προκειμένου να πάρουν και τη δεύτερη.

Στον προϋπολογισμό είπε ο Αντώνης Τούλας, έχει εγγραφεί όλο το ποσό των 781.000 € αλλά τα μισά δεν έχουν έρθει ακόμα από το υπουργείο που ζητά τα παραπάνω δικαιολογητικά, και τα μισά που ήρθαν δεν γνωρίζει τι έγιναν. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αναγκάζονται να βάζουν πραγματικό χρήμα στον προϋπολογισμό για τις μελέτες. Στη συνέχεια ζήτησε από το Χρήστο Σινάνη να πει πού ξοδεύτηκαν τα 390.000 ευρώ.

Επικουρικά σε όσα ανέφερε ο Αντώνης Τούλας αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος λέγοντας ότι ο Χρήστος Σινάνης ξόδεψε όλα αυτά τα λεφτά (390.000 €) από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019.

Σε έντονο ύφος απάντησε ο πρώην Δήμαρχος χαρακτηρίζοντας τον Θοδωρή Αλέκο «Ψευτοθόδωρο» με κεφαλαία γράμματα.

Ακολούθησε μία αντιπαράθεση για το ποιος τελικά βοήθησε να προχωρήσει η εκκρεμότητα που προέκυψε με την Κωνστάντιο Σχολή με τον Σινάνη να λέει από τη μία μεριά ότι αυτός έλυσε το θέμα, με δική του πρωτοβουλία, μέσα σε μία μέρα, εννοώ αν προχωρούσε η λύση που πρότεινε ο δήμαρχος θα θέλαμε 5 χρόνια για να το λύσουμε. Από την άλλη ο Δήμαρχος είπε ότι ο ίδιος έδωσε τη λύση δίνοντας εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες και στέλνοντας Λύχο και Φορτούνη να συνεργαστούν με την τεχνική υπηρεσία της περιφέρειας και να διευθετήσουν το θέμα.

Μάλιστα έψεξε τον Σινάνη που δεν φρόντισε επί θητείας του να προετοιμάσει το 2ο Δημοτικό Σχολείο για τη μετεγκατάσταση του νηπιαγωγείου που λειτουργούσε στην Κωνστάντιο Σχολή, και αναγκάστηκε ο ίδιος να το κάνει με συνοπτικές διαδικασίες για τις οποίες τώρα ο Χρήστος Σινάνης τον καταγγέλλει και τον στέλνει στον εισαγγελέα.

Ο Σινάνης θύμισε στο Δήμαρχο ότι πολλές φορές του είχε πει τόσο για το θέμα των εργασιών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, όσο και άλλα θέματα, όπως τα σπιτάκια, να φέρει τις μελέτες στο δημοτικό συμβούλιο, και ότι κάνει παρατυπίες με τις απευθείας αναθέσεις.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι ο ίδιος δεν είναι της λογικής να κάνει μηνύσεις, αλλά θα πάει όταν τον καλέσουν οι αρμόδιες αρχές να πει ό,τι έχει να πει και για τις εργασίες ηλεκτροφωτισμού και για τις εργασίες στο 2ο Δημοτικό και για τα σπιτάκια, για τα οποία τον έχει καταγγείλει ο Χρήστος Σινάνης.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
15894
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ