facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας δημιουργούν και καινοτομούν - Ψηφιακή βόλτα στα Μετέωρα & Έξυπνοι Κάδοι Ανακύκλωσης [29 φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  21/06/2019 12:45:18
Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας δημιουργούν και καινοτομούν - Ψηφιακή βόλτα στα Μετέωρα & Έξυπνοι Κάδοι Ανακύκλωσης [29 φώτος]
Τα Επαγγελματικά Λύκεια έχουν περάσει σε μία νέα εποχή δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες να αναπτύξουν τα ταλέντα τους, να ασχοληθούν με τις νέες τεχνολογίες, να δημιουργήσουν, να καινοτομήσουν και να παρουσιάσουν έργο συμμετέχοντας σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα...

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το ΕΠΑΛ Καλαμπάκας με διδακτικό προσωπικό και μαθητές να αξιοποιούν τις δυνατότητες που τους προσφέρει το σχολείο. Έτσι στο πλαίσιο του μαθήματος και του προγράμματος «Noesis - ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ», για το σχολικό έτος 2018-19, μαθητές του σχολείου παρουσίασαν σήμερα δύο projects που δημιουργήσαν και τα οποία μπορούν να έχουν άμεση εφαρμογή στην καθημερινότητά μας.

ΕΞΥΠΝΟΙ ΚΑΔΟΙ

Σχεδίαση και κατασκευή έξυπνων κάδων ανακύκλωσης με τεχνολογίες ρομποτικής, αισθητήρων και IoT (Internet of Things).

Οι κάδοι φιλοξενούνται σε διάδρομο του σχολείου που κοσμείται με οικολογικά graffiti τα οπία σχεδίασαν οι ίδιοι οι μαθητές.

Υπεύθυνος υλοποίησης: Χρήστος Καρακίτσιος

Συνεργαζόμενος φορέας: Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

• Ψηφιακή περιήγηση (virtual tour) η οποία βασίζεται σε δράσεις εναλλακτικής μορφής θρησκευτικού τουρισμού (περιήγηση στην μοναστική πολιτεία των Μετεώρων)

• Μια διαδρομή στα σημαντικότερα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (points of interest) που υπάρχουν στην πόλη της Καλαμπάκας.

Υπεύθυνος υλοποίησης: Γιάννης Σιακαβάρας

Οι μαθητές της Α' τάξης στα πλαίσιο του μαθήματος στη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων συγκέντρωσαν τις πληροφορίες για τα σημαντικότερα μοναστήρια των Μετεώρων. Στο πλαίσιο και σε συνεργασία με τους μαθητές του τομέα πληροφορικής αξιοποιήθηκε το υλικό και δημιουργήθηκε ψηφιακό (virtual) tour για τους ιερούς βράχους των Μετεώρων. (δείτε ΕΔΩ)

Το πρόγραμμα αφορούσε στους μαθητές της Α' ΕΠΑΛ, παράλληλα όμως ενεπλάκησαν, ως υποστηρικτές των μαθητών της Α τάξης, όλος ο Σύλλογος Διδασκόντων, η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας και αρκετοί μαθητές των Β' και Γ' τάξεων μέσα από σχετικές με τη δράση εργαστηριακές ασκήσεις τεχνικών μαθημάτων και κυρίως μέσω των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και άλλων δράσεων εξωστρέφειας του Σχολείου που διαπερνούν ολόκληρη τη σχολική κοινότητα.

Πυρήνας των σχεδίων δράσης ήταν τα μαθήματα προσανατολισμού της Α' τάξης, κυρίως τα μαθήματα «Ερευνητική Εργασία Τεχνολογίας» και «Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων».

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τα δύο έργα ΕΔΩ.

epalprosgr1

epalprosgr2

epalprosgr3

epalprosgr4

epalprosgr5

epalprosgr6

epalprosgr7

epalprosgr8

epalprosgr9

epalprosgr10

epalprosgr11

epalprosgr12

epalprosgr13

epalprosgr14

epalprosgr15

epalprosgr16

epalprosgr17

epalprosgr18

epalprosgr19

epalprosgr20

epalprosgr21

epalprosgr22

epalprosgr23

epalprosgr24

epalprosgr25

epalprosgr26

epalprosgr27

epalprosgr28

epalprosgr29



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
15894
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα












































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ