facebook  youtube  twitter  instagram 24/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Οι κολοκύθες γέμισαν τους πάγκους των μανάβηδων, ώρα για μια κολοκυθόπιτα!

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  26/10/2016 10:25:17
Οι κολοκύθες γέμισαν τους πάγκους των μανάβηδων, ώρα για μια κολοκυθόπιτα!

Κολοκυθόπιτα.

Από τις αγαπημένες χειμωνιάτικες πίτες, το μυστικό της νοστιμιάς της είναι στα ελάχιστα υλικά της γέμισης που αφήνουν ανέπαφο το φρέσκο, δροσερό άρωμα της κολοκύθας...

• Μερίδες: για ένα μεσαίο ταψί
• Χρόνος προετοιμασίας: 30'
• Χρόνος μαγειρέματος: 1:30'
• Έτοιμο σε: 2:0'

ΥΛΙΚΑ

• 1 κολοκύθα μέτρια, σε μεγάλα κυβάκια
• 200γρ. φέτα σπασμένη
• 1 φλιτζάνι του καφέ τραχανά ή ρύζι καρολίνα
• 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

Για το φύλλο

• 600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 100γρ. αλεύρι ολικής
• 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
• 1 σφηνάκι ξίδι ή ρακή
• 2 κουτ. γλυκού αλάτι
• χλιαρό νερό όσο πάρει
• ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

• Ετοιμάζετε τη ζύμη: Ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης σε μια λεκάνη και ζυμώνετε προσθέτοντας λίγο-λίγο το νερό μέχρι να πάρετε μια απαλή, ελαστική ζύμη που να ζυμώνεται χωρίς προσπάθεια και να μην κολλάει στα χέρια. Μεταφέρετε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και συνεχίζετε το ζύμωμα για λίγο ακόμα. Σκεπάζετε τη ζύμη με πετσέτα και την αφήνετε να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση της πίτας.

• Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε την κολοκύθα σε δυνατή φωτιά με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα ζουμιά της.

Την κατεβάζετε από τη φωτιά και την ανακατεύετε με τον τραχανά ή το ρύζι, τη φέτα και το δυόσμο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Μοιράζετε τη ζύμη στα τέσσερα, αλευρώνετε καλά και από τις δύο πλευρές το κάθε κομμάτι ζύμης και στη συνέχεια την ανοίγετε σε φύλλο με το λεπτό πλάστη.

Λαδώνετε ένα χαμηλό ταψί και απλώνετε τα δύο φύλλα αφού τα λαδώσετε χωριστά, μετά απλώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση, σκεπάζετε με τα δύο υπόλοιπα φύλλα, πάλι λαδωμένα και γυρίζετε όμορφα τον κόθρο.

Τέλος, λαδώνετε την επιφάνεια, τη ραντίζετε με νερό, τη χαράζετε σε κομμάτια και ψήνετε για 1½ ώρα.

• Tips: Αν δεν θέλετε να ανοίξετε φύλλο, προτιμήστε μια έτοιμη ζύμη κουρού.

olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
50448
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ