facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Οι 4 κατηγορίες λίπους και πώς να απαλλαγείς από αυτό

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  24/07/2016 22:01:58
Οι 4 κατηγορίες λίπους και πώς να απαλλαγείς από αυτό
Το να χάσεις βάρος είναι δύσκολο, όμως ακόμα πιο δύσκολο είναι κρατήσεις το σώμα σου όπως είναι μετά την απώλεια βάρους. Γι αυτό και αρκετοί διατροφολόγοι θέτουν ως στοίχημα σε εκείνους που τους ζητούν βοήθεια, όχι μόνο το να χάσουν τα κιλά που επιθυμούν,...

καθώς αυτό κάποια στιγμή, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, θα πραγματοποιηθεί αλλά να καταφέρουν να διατηρήσουν τη νέα του σιλουέτα.

Όπως και να έχει, πολύ πιθανό και μόνη σου να έχεις διαπιστώσει ότι το λίπος φεύγει εξαιρετικά δύσκολα από τον οργανισμό. Ίσως να έχεις προσπαθήσει και με διάφορες δίαιτες, χωρίς όμως να έχεις δει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει γιατί συχνά αγνοείς ότι ακόμη και το λίπος χωρίζεται σε κατηγορίες και δεν αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα σημεία.

Δες τις 4 κατηγορίες λίπους και με ποιον τρόπο θα καταφέρεις να καταπολεμήσεις την καθεμιά.

1) Αφράτο λίπος

Αυτό το είδος λίπους είναι απαλό. Οι γυναικείες ορμόνες επιτρέπουν στο σώμα σου να συσσωρεύει αυτό το είδους υποδόριου (κάτω από το δέρμα) λίπους πολύ πιο εύκολα σε σύγκριση με τους άνδρες και το βρίσκεις στο στομάχι, τους γοφούς, τους μηρούς και/ή στο πίσω μέρος των χεριών.

Μπορεί να είναι απαλό, αλλά επειδή είναι ογκώδες, όταν χάσεις έστω και λίγο θα δεις άμεσα διαφορά στα ρούχα σου (όχι απαραίτητα όμως και στη ζυγαριά σου). Επειδή, λοιπόν, αυτό το είδος λίπους συνδέεται με τις ορμόνες, το καλύτερο θα ήταν να κόψεις τη ζάχαρη, ώστε να απαλλαγείς από αυτό.

2) Ινώδες λίπος

Το ινώδες λίπος αποτελεί τη σκληρότερη μορφή υποδόριου λίπους και συχνά εμφανίζεται κατά τόπους στο σώμα. Αποβάλλεται δυσκολότερα από το αφράτο λίπος, αλλά δοκίμασε να μπεις σε ένα διατροφικό πρόγραμμα, παράλληλα με ασκήσεις για το χτίσιμο μυών. Θα σου πάρει λίγο περισσότερο χρόνο απ' όσο θα ήθελες, αλλά με θέληση θα τα καταφέρεις.

3) Κυτταρίτιδα

Αυτός ο βραχνάς... Καλό θα είναι να γνωρίζεις ότι το 80% των γυναικών εμφανίζουν κυτταρίτιδα με κάποιο τρόπο, οπότε -τουλάχιστον- δεν είσαι η μόνη, γι' αυτό μην αισθάνεσαι τόσο απαίσια. Η κυτταρίτιδα συμβαίνει όταν το λίπος μένει συσσωρευμένο στα κατώτερα στρώματα του δέρματος. Και ενώ κάποιες γυναίκες απαλλάσσονται σημαντικά από την κυτταρίτιδα όταν χάνουν βάρος, δεν είναι όλες εξίσου τυχερές. Δοκίμασε μια διατροφή χαμηλά σε ζάχαρη και υψηλή σε βιταμίνη C ώστε να ενισχύσεις την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα, προπονήσου με βάρη και εφάρμοσε κρέμα με καφεΐνη, για να τονώσεις και να απαλύνεις το δέρμα σου.

4) Σπλαχνικό λίπος

Αυτό το λίπος είναι εντελώς διαφορετικό από τα υπόλοιπα, καθώς δε ζει κάτω από το δέρμα, αλλά περιβάλλει τα εσωτερικά όργανα στην περιοχή της κοιλιάς. Το καλό είναι ότι αυτό το λίπος ανταποκρίνεται πιο εύκολα στην αλλαγή των διατροφικών σου συνηθειών και του γενικότερου τρόπου ζωής σου, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα. Για να καταφέρεις να το αποβάλεις, κάνε τα εξής:

• Κοιμήσου περισσότερο: Έρευνα που δημοσιοποιήθηκε το 2010 κατέληξε ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες το βράδυ απέκτησαν 32% σπλαχνικό λίπος μέσα σε 5 χρόνια.

• Συνδύασε καλή διατροφή με άσκηση: Μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες καθώς και η ένταξη πράσινου τσαγιού στην καθημερινότητά σου θα σε βοηθήσουν στην απώλεια αυτού του λίπους. Πριν κάνεις οτιδήποτε, ωστόσο, συμβουλεύσου το γιατρό σου.

• Βάλε στόχο: Για κάθε 10% συνολικής απώλειας λίπους, χάνεις 30% σπλαχνικού λίπους. Αξίζει να προσπαθήσεις. ladylike.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
BMVYJ
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ