27/6/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 Οδηγός για τη σωστή αποθήκευση του χαλιού σας

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  21/05/2017 13:17:43
Έφτασε η στιγμή που χρειάζεται να αποθηκεύσετε χαλιά και μοκέτες, μέχρι τον επόμενο χειμώνα που θα ζεσταίνουν και θα ομορφαίνουν, και πάλι, τις κρύες μέρες και νύχτες. Η σωστή αποθήκευσή τους είναι σημαντική προϋπόθεση για να μείνουν αναλλοίωτα και προστατευμένα για όσο διάστημα δεν τα χρησιμοποιείτε...

Γι’ αυτό δείτε τι πρέπει να κάνετε για να τα αποθηκεύσετε σωστά και με ασφάλεια.

ΤΥΛΙΓΜΑ ΣΕ ΡΟΛΟ

Αρχικά, φροντίστε να τα καθαρίσετε καλά, χωρίς να παραμείνει κανένα ίχνος σκόνης και λεκέδων. Στη συνέχεια, και εφόσον είναι εντελώς στεγνό, τυλίξτε σφιχτά το χαλί σας σε ρολό. Απαγορεύεται να το διπλώσετε σε σχήμα πακέτου, γιατί έτσι θα παραμείνουν σημάδια και ίχνη από αυτό το δίπλωμα, ενώ είναι πολύ πιθανό να κοπεί και να καταστραφεί η βάση του χαλιού.

ΔΕΣΙΜΟ

Αφού έχετε τυλίξει σφιχτά σε ρολό το χαλί σας, σταθεροποιήστε το και δέστε το με 3 σπάγκους είτε με χαρτοταινία για μεγαλύτερη ευκολία.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ

Χρησιμοποιήστε ειδικές σακούλες για να το αποθηκεύσετε μέσα σε αυτές. Οι σακούλες αυτές που λειτουργούν αποκλειστικά για αποθήκευση χαλιών έχουν την δυνατότητα να αναπνέουν σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη σακούλα. Γι’ αυτό, αν χρησιμοποιήσετε μια οποιαδήποτε πλαστική σακούλα για να τυλίξετε μέσα σε αυτή το χαλί σας, υπάρχει κίνδυνος να αναπτυχθεί υγρασία.

Extra tip: Αν δεν έχετε ειδικές σακούλες χαλιών, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε υφασμάτινες θήκες ή σε ένα παλιό σεντόνι μέσα στο οποίο μπορείτε να τυλίξετε το χαλί. Το σεντόνι επιτρέπει στο χαλί να αερίζεται, ενώ παράλληλα είναι προστατευμένο. Μην ξεχάσετε, όμως, να δέσετε τις άκρες του σεντονιού για να προφυλάξετε το χαλί από σκόνη και από τους σκώρους.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Αφού το έχετε τυλίξει, τοποθετήστε το οριζόντια και όχι κάθετα. Αν το αποθηκεύσετε κάθετα, οι άκρες του θα τσακίσουν.  Αν, πάλι δεν έχετε χώρο, για να το αποθηκεύσετε οριζόντια, μια εναλλακτική θέση είναι ο χώρος πίσω από τον καναπέ του καθιστικού σας. Αν το χαλί σας είναι μικρό, δεν θα φαίνεται καν. Διαφορετικά υπάρχουν εταιρίες που μπορούν να σας το φυλάξουν μέχρι τον επόμενο χειμώνα.

spirossoulis.com
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
50348
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα


 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ