facebook  youtube  twitter  instagram 24/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Οδηγίες προσέλευσης μαθητών και μαθητριών στο ΓΕΛ Καλαμπάκας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  08/09/2021 10:52:59
Οδηγίες προσέλευσης μαθητών και μαθητριών στο ΓΕΛ Καλαμπάκας
Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, η προσέλευση των μαθητών και των μαθητριών στο σχολείο μας, λόγω των μέτρων για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορωνοϊού Covid-19, θα γίνεται ως εξής:

 Όσοι έχουν εμβολιαστεί, με το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

• Όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό το τελευταίο εξάμηνο, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2021 και μετά, με βεβαίωση παρελθούσης νόσησης.

 Οι υπόλοιποι μαθητές και μαθήτριες θα πρέπει να έχουν μαζί τους δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (self) τεστ, το οποίο θα προσκομίζεται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), και θα διενεργείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο δηλαδή Δευτέρα και Πέμπτη αντίστοιχα. Ειδικότερα, για την πρώτη ημέρα (αγιασμός Δευτέρα 13/09) του διδακτικού έτους, το self test πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο δηλαδή την Κυριακή 12/9.

Όσον αφορά τα self test, οι μαθητές θα μπορούν να προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13/9 έως και 3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου. Η δωρεάν διάθεση self-test στις παραπάνω ημερομηνίες από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, και όχι κατά τις διημερεύσεις ή διανυκτερεύσεις (το σύστημα θα είναι κλειστό από το Σάββατο 11/09 και ώρα 17:00 έως και τη Δευτέρα 13/09 και ώρα 8:00 το πρωί). Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος.

Τα πιστοποιητικά που απαιτούνται κατά περίπτωση (εμβολιασμός-νόσηση-αρνητικό αποτέλεσμα self test), μπορούν εύκολα να εκδοθούν μέσω της ιστοσελίδας Gov.gr και απλής αναζήτησης στο Google. Έτσι οι μαθητές και μαθήτριες, με τη βοήθεια των κηδεμόνων τους, θα πρέπει να φροντίσουν να τα τυπώσουν έγκαιρα και να τα έχουν μαζί τους σε έντυπη μορφή (ή και σε χειρόγραφη όταν αυτό είναι εφικτό) και υπογεγραμμένα από τον κηδεμόνα τους όπου χρειάζεται, όταν προσέλθουν στο σχολείο την ημέρα του αγιασμού.

Τέλος όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να έχουν μαζί τους την προστατευτική τους μάσκα.

Εκ της Διευθύνσεως του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
W3RT2
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ