facebook  youtube  twitter  instagram 24/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Ο Χρίστος Λιάπης στον Ελεύθερο Τύπο για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές

Δημοσιεύθηκε από: Χρίστος Χ. Λιάπης  24/05/2023 09:02:23
Ο Χρίστος Λιάπης στον Ελεύθερο Τύπο για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές

Με άρθρο του στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ» της Τρίτης, 23/05/2023, ο γιατρός, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, Χρίστος Λιάπης σχολιάζει τη μεγάλη εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές της Κυριακής. 

O Κυριάκος και η «χαρά της ευθύνης»

Το βράδυ της Κυριακής ζήσαμε μια μεγάλη, μια ανεπανάληπτη και πρωτοφανή  νίκη ενότητας, ανανεωτικής προοπτικής και επανενεργοποίησης των πολιτών, που σηματοδοτήθηκε με τη συντριπτική έκφραση της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο λαός αναγνώρισε την αποτελεσματική προσπάθεια μιας Κυβέρνησης η οποία, εν μέσω πρωτοφανών συνθηκών αλληλοδιάδοχων και διασυνδεδεμένων πολύ-κρίσεων, όπως η Πανδημία της COVID-19, η πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία και η συνακόλουθη ενεργειακή και πληθωριστική κρίση ακρίβειας, η τουρκική προκλητικότητα και η χρησιμοποίηση των μεταναστευτικών ροών ως ασύμμετρης απειλής, όχι μόνον κράτησε τη χώρα όρθια, αλλά παρουσίασε στην καθημερινότητα και στην –τελική- κρίση των πολιτών, εν έτει 2023, μια Ελλάδα καλύτερη, δυνατότερη και αξιοπρεπέστερη από την Ελλάδα που παρέλαβε το 2019.

Το βράδυ της Κυριακής των Εκλογών ζήσαμε μια νίκη ολόκληρης της κοινωνίαςη οποία δείχνει πως έχει κλείσει οριστικά τους λογαριασμούς της με τις ανεύθυνες πρακτικές του λαϊκισμού και της απαξίωσης των θεσμών όπως τις δίδαξαν και τις υπηρέτησαν, στα προηγούμενα χρόνια ο κ. Τσίπρας, το κόμμα του και οι ευκαιριακοί του συνεργάτες.

Η αυθόρμητη και ακαθοδήγητη έκφραση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επανεγκαθίδρυσε, από την 21η Μαΐου του 2023 μια νέα, υγιή, σχέση της κοινωνίας με την πολιτική. Μια σχέση που φέρνει τον παλμό της ανανέωσης των προοπτικών του πολιτικού μέλλοντος του τόπου μας, όπως αυτό προδιαγράφεται με την αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές στις οποίες μας υποχρεώνει ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής, καρπός και αυτός των ανεύθυνων μεθοδεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ που νόμιζε πως, ναρκοθετώντας το θεσμικό μέλλον της χώρας μας, θα μπορεί να αναδεικνύεται διαρκώς σε (από)ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων και του λαϊκίστικα εκκολαπτόμενου «δήθεν» ακτιβισμού της ακυβερνησίας. 

Για πρώτη φορά στα χρόνια της μεταπολίτευσης, Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατορθώνει, όχι μόνον να εξαντλήσει την τετραετία διακυβέρνησης της χώρας, αλλά και να ξαναεπικρατήσει, ανεβάζοντας μάλιστα το ποσοστό της σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, παρότι κλήθηκε να διαχειρισθεί πρωτοφανούς δυσκολίας καταστάσεις και να λάβει κρίσιμες και συχνά δυσάρεστες, αλλά πάντοτε υπεύθυνες αποφάσεις. Η επικράτηση αυτή, ως επιστέγασμα μιας ξεχωριστά αποτελεσματικής κυβερνητικής θητείας,απέδειξε –ανάμεσα στα άλλα-  και το υψηλό πολιτικό IQτου Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και τη φυσική του αποστροφή προς τον λαϊκισμό στον οποίο αντιπροτάσσει, σθεναρά, τον συνεπή και ειλικρινή πολιτικό του λόγο, και την ιδεολογική του σαφήνειά, απαρτιώνοντας την αρχιτεκτονική μιας μεγάλης προσωπικής και συλλογικής νίκης. Μιας νίκης που, αξίζει να θυμηθούμε πως δεν είναι η πρώτη στην εντυπωσιακή διαδρομή αναμετρήσεων του Πρωθυπουργού που κράτησε τη χώρα στα πόδια της.

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έδειξαν ότι έχουν σπάσει οριστικά τους δεσμούς τους με τις αυταπάτες και τον πολιτικό αμοραλισμό του ΣΥΡΙΖΑ και των συναφών πολιτικών του δυνάμεων και αποχρώσεων, έχοντας συνειδητοποιήσει  ότι μόνον μέσα από συνετή και ειλικρινή διακυβέρνηση μπορεί η Ελλάδα μας να βαδίσει αυτοδύναμα προς το μέλλον, έχοντας στο τιμόνι της  τη μόνη πολιτική προσωπικότητα που αποδείχθηκε, στην πράξη, ότι συνδυάζει τα συνθετικά χαρακτηριστικά μεταρρυθμιστικής τόλμης και κοινωνικής ενσυναίσθησης, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Από το βράδυ της Κυριακής των Εκλογών, με το βλέμμα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση του καλοκαιριού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το προνόμιο να αισθάνεται τη «χαρά της ευθύνης». Ούτε η Νέα Δημοκρατία των αρχών της δεκαετίας του 1990, παρά το μεγάλο πλειοψηφικό της ρεύμα, δεν είχε καταφέρει να ολοκληρώσει με επιτυχία τον κυβερνητικό της βίο και να επιβραβευθεί με την επανεπιβεβαίωση της εμπιστοσύνης των πολιτών και μάλιστα με διαφορά νίκης 20 μονάδων επί της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στις 21 Μαΐου του 2023 ο Κυριάκος ξεπέρασε τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Και ο άνθρωπος που ξεπερνά τον πατέρα του δεν είναι παρά ο άνθρωπος που κατορθώνει να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό. 

Xρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc,PhD
Ψυχίατρος - Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών
Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΘΕΑ
Μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
72561
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ